MCzarnowicz Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Witam serdecznie! Ostatnio ukończyłem takiego maluszka. Jest to szkoleniowa wersja kometa, która miała służyć głównie wyedukowaniu młodych adeptów myślistwa rakietowego, trudnej sztuki lądowania na me-163. Model ciekawy, kilka ładnych detali ale również sporo baboli. Z jednej strony mamy bardzo ładnie wykonane tablice przyrządów, z drugiej zupełnie nie schodzące się z kadłubem skrzydła czy ogon. Do modelu Dragon dołączył dwie blaszki z pasami i detalami wnętrza amortyzatora płozy. Od siebie dodałem troszkę okablowania w przedziale załogi, celownik teleskopowy oraz rurkę pilota (oba ostatnie z igieł lekarskich). Malowanie nieprawdziwkowe, po mimo natrętnego szukania, pytania i wertowania bibliograf, znalazłem jedynie zdjęcie 163S w barwach ZSRR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Fajny. Popełniłem go kiedyś (1:72), fakt że w ruskim malowainu potem przyszedł czas na ME-163B i J8M1 Shusui... no gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Cud-miód! Czy dziury po demontażu działek ma Kolega udokumentowane? Sam mam do zrobienia taką beczułkę, ale jako przepak Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Fajna maszynka, przydało by się więcej fotek wnętrza z perspektywy pilota. Czy poza felerem, który opisałeś, były jeszcze jakieś babole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 Brabazonie o dokumentację do tego samolotu jest bardzo trudno, co ja mówię, prawie jej nie ma. Na planach które kreślił Karnas do monografii Me-163 widać jakby dziury nie były zasklepiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Za wersją S nie przepadam, jednak samo wykonanie poprostu świetne Mnie najbardziej przypadł do gustu spód, widać że uwzględniłeś wiele wcześniejszych lądowań tego malucha. Sam chcę go popełnić jednak za pewne wybrałbym Academy w 72. P.S. Mógłbym prosić o zdjęcie które pokazało by jego wielkość? Np. z farbką humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi