mart72 Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Super! Najbardziej podobają mi się ruiny i sowiecki desant, dynamicznie wygląda. Co ja piszę-całość robi ogromnie pozytywne wrażenie, ma swój klimat. Widać, że włożyłeś w to dużo pracy a poza tym masz talent, ziom Mało spostrzegawczy jestem w kwestii szczegółów, ale jedna rzecz zwróciła moją uwagę. Szwabskie hełmy a konkretnie niezbyt dokładne ich obrobienie, każdy chyba ma z tyłu ślad po ramce. Ale to akurat łatwe do poprawienia. Gratuluję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Efekt jest super gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 olej1965 naprawdę świetna robota! Co prawda widać kilka błędów jak np. nieoszlifowane łączenia form na nodze jednego z niemców, czy odwrócone kalki. Ale te zgliszcza! Wyglądają jak prawdziwe; na dodatek tło w tym zdjęciu, które zostało wybrane na fotkę tygodnia - jeszcze podkręca klimat dioramy. Naprawdę chylę czoła przed Twoim gruzem - napisz kilka słów jak go robisz - czy użyłeś jakiś fabrycznych/kupionych elementw, czy też odlewasz pojedyncze cegły, albo kruszysz bryłę gipsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Diorama powalająca. Ile szczegółów, sam pomysł że o wykonaniu nie wspomne....miazga. Wielkie Jestem ciekaw jak się prezentują inne twoje dioramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Hmm... Jak się dokładnie przyjrzeć to nie jest tak super, nieusunięte nadlewy i średnio pomalowane figsy ale... naprawdę świetna robota! Co prawda widać kilka błędów jak np. nieoszlifowane łączenia form na nodze jednego z niemców, czy odwrócone kalki. Ale te zgliszcza! Wyglądają jak prawdziwe; na dodatek tło w tym zdjęciu, które zostało wybrane na fotkę tygodnia - jeszcze podkręca klimat dioramy. Naprawdę chylę czoła przed Twoim gruzem Podpisuję się pod tym, sam jej wielkość wszystko rewanżuje. Gratuluję Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 olej1965 No i stało się, jesteś na stronie głównej. Warto było? Lepiłbyś sobie czołgi spokojnie w zaciszu domowym, a tu proszę-już Cię mają na widelcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 czy użyłeś jakiś fabrycznych/kupionych elementw, czy też odlewasz pojedyncze cegły, albo kruszysz bryłę gipsu? Mówiąc szczerze to nie mam jakiegoś gotowego patentu, główne ściany to masa papierowa - za forme posłużyły gotowe odlewy w waku które potm jescze modyfikuje- reszta to pokruszony gips i trochę masy szpachlowej. Dodałem parę cegieł takich gotowych kupionych w sklepie modelarskim ale jakiej firmy to nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Jestem ciekaw jak się prezentują inne twoje dioramy W najbliższym czasie powinienem pokazać jeszcze 2 może 3 dioramki ale jak zwykle trochę sie wacham bo zdaje sobie sprawe z ich niedoskonałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Jak się dokładnie przyjrzeć to nie jest tak super, ZGADZAM SIE W CAŁĘJ ROZCIĄGŁOŚCI ale jak pisałem wcześniej jestem początkującym modelarzem i cały czas się ucze. Dzięki za trafne spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 No i stało się, jesteś na stronie głównej. Warto było? Hmmmm Jak na początek to chyba niezły debiut ale "strach jest". Dzieki za Dobre słowo i pozdrawiam kolegę z Sadyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 olej1965 edytuj posty a nie 4 jeden po drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Babik Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Super nic dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam. Praca zrobiona z rozmachem, rozsądnie rozplanowane elementy. Jednym słowem robi wrażenie. Gratulacje. Jednak jak większość tak dużych i "bogatych" dioram traci odrobinę po przyjrzeniu sie detalom. Oprócz wymienionych już wcześniej mankamentów dodałbym jeszcze charakterystyczne dla bodajże MiniArt-u szwy biegnące wzdłuż grubości muru. Tym nie mniej ogromny podziw za "wypędzlowanie" tego wszystkiego. Pozdrawiam kapral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi