Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Super! Najbardziej podobają mi się ruiny i sowiecki desant, dynamicznie wygląda. Co ja piszę-całość robi ogromnie pozytywne wrażenie, ma swój klimat. Widać, że włożyłeś w to dużo pracy a poza tym masz talent, ziom Mało spostrzegawczy jestem w kwestii szczegółów, ale jedna rzecz zwróciła moją uwagę. Szwabskie hełmy a konkretnie niezbyt dokładne ich obrobienie, każdy chyba ma z tyłu ślad po ramce. Ale to akurat łatwe do poprawienia.

Gratuluję i pozdrawiam!

Napisano

olej1965 naprawdę świetna robota! Co prawda widać kilka błędów jak np. nieoszlifowane łączenia form na nodze jednego z niemców, czy odwrócone kalki. Ale te zgliszcza! Wyglądają jak prawdziwe; na dodatek tło w tym zdjęciu, które zostało wybrane na fotkę tygodnia - jeszcze podkręca klimat dioramy. Naprawdę chylę czoła przed Twoim gruzem - napisz kilka słów jak go robisz - czy użyłeś jakiś fabrycznych/kupionych elementw, czy też odlewasz pojedyncze cegły, albo kruszysz bryłę gipsu?

Napisano

Diorama powalająca. Ile szczegółów, sam pomysł że o wykonaniu nie wspomne....miazga. Wielkie

Jestem ciekaw jak się prezentują inne twoje dioramy

Napisano

Hmm... Jak się dokładnie przyjrzeć to nie jest tak super, nieusunięte nadlewy i średnio pomalowane figsy ale...

naprawdę świetna robota! Co prawda widać kilka błędów jak np. nieoszlifowane łączenia form na nodze jednego z niemców, czy odwrócone kalki. Ale te zgliszcza! Wyglądają jak prawdziwe; na dodatek tło w tym zdjęciu, które zostało wybrane na fotkę tygodnia - jeszcze podkręca klimat dioramy. Naprawdę chylę czoła przed Twoim gruzem

Podpisuję się pod tym, sam jej wielkość wszystko rewanżuje.

Gratuluję

Pzdr

Napisano

olej1965

No i stało się, jesteś na stronie głównej. Warto było?

Lepiłbyś sobie czołgi spokojnie w zaciszu domowym, a tu proszę-już Cię mają na widelcu

Napisano
czy użyłeś jakiś fabrycznych/kupionych elementw, czy też odlewasz pojedyncze cegły, albo kruszysz bryłę gipsu?

Mówiąc szczerze to nie mam jakiegoś gotowego patentu, główne ściany to masa papierowa - za forme posłużyły gotowe odlewy w waku które potm jescze modyfikuje- reszta to pokruszony gips i trochę masy szpachlowej. Dodałem parę cegieł takich gotowych kupionych w sklepie modelarskim ale jakiej firmy to nie mam pojęcia.

Napisano
Jestem ciekaw jak się prezentują inne twoje dioramy

W najbliższym czasie powinienem pokazać jeszcze 2 może 3 dioramki ale jak zwykle trochę sie wacham bo zdaje sobie sprawe z ich niedoskonałości.

Napisano
Jak się dokładnie przyjrzeć to nie jest tak super,

ZGADZAM SIE W CAŁĘJ ROZCIĄGŁOŚCI ale jak pisałem wcześniej jestem początkującym modelarzem i cały czas się ucze. Dzięki za trafne spostrzeżenia.

Napisano
No i stało się, jesteś na stronie głównej. Warto było?

Hmmmm

Jak na początek to chyba niezły debiut ale "strach jest". Dzieki za Dobre słowo i pozdrawiam kolegę z Sadyby.

Napisano

Witam. Praca zrobiona z rozmachem, rozsądnie rozplanowane elementy. Jednym słowem robi wrażenie. Gratulacje. Jednak jak większość tak dużych i "bogatych" dioram traci odrobinę po przyjrzeniu sie detalom. Oprócz wymienionych już wcześniej mankamentów dodałbym jeszcze charakterystyczne dla bodajże MiniArt-u szwy biegnące wzdłuż grubości muru. Tym nie mniej ogromny podziw za "wypędzlowanie" tego wszystkiego. Pozdrawiam kapral