Robert Ostrowski Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam Mam prośbę do Kolegów,czy ten schemat na suczkę jest prawidłowy i jakich farb użyć /paktra,humbrol/.szukałem w necie ale tej maszyny nie trafiłem. z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Znalazłem tylko jedną fotkę tego samolotu: http://www.airliners.net/photo/Poland---Air/Sukhoi-Su-22M-4/0927208/L/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2009 dzięki Roobert,przeanalizowałem schemat z Pantery i bardzo różni,może ktoś ma z drugiej strony tę sukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Hej, przypomniałem sobie, ze mam pewną książkę i znalazłem w niej takie zdjęcie. Oryginalna fota jest rozmazana i ciemna więc to nie moja wina . Jak klikniesz to będzie w większym rozmiarze. źródło: Wacław Hołyś, Piotr Butowski, Jan Hoffman, "Polskie skrzydła", Poznań 1998, s.38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Ponieważ chcę zrobić 3812 przed remontem i wydedukowałem ,że w tym czasie ta Suka miła biało zielony stożek a po remoncie żółto zielony.Wybrałem trzy fotki przedstawiające ten egzemplarz z dwóch stron,i z nich spróbuję odtworzyć kamuflaż /wg Pantery są to na spód Humbrol 122 i kamo H 118,H 117,H 80 i H 142 i wydaje mi się że to by się zgadzało i ta sama po remoncie ,dobrze widać różnice w kamo i stożka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 To są trzy fotki różnego kamuflażu tej samej maszyny. Jedna przedstawia oryginalny radziecki kamuflaż, a inne kamuflaż polski po remoncie. Natomiast schemat przedstawia rozklad barw tzw. "natowski". Jego nie ma na załączonych zdjęciach. Trzeba poszukać w necie, może się coś znajdzie. Pozdrawiam i czekam na relację z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) brabazor pozwolę się z Tobą nie zgodzić w/g mnie te pierwsze trzy fotki przedstawiają sukę w kamuflażu fabrycznym a na ostatniej już po remoncie/widać znaczną różnicę w zastosowanych kolorach. Co do relacji to pojawi sie niebawem ponieważ do tej pory nie było co pokazywać samo szpachlowanie szlifowanie.Sukę robię prosto z pudła bez żadnych dodatków i ingerencji w konstrukcję samego modelu/pomimo,że zawiera wiele błędów i uproszczeń,jak będę robił kolejną/Bilka/wtedy zastosuje dostępne dodatki bo to piękna maszyna.Dzisiaj trafia do lakierni w celu położenia podkładu surfacer 1200,fotki w najbliższej przyszłości. pozdrawiam Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 suka w lakierni,spód jest szary ,na fotce jakiś taki niebieski/aparat Sony Alfa 700/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Suczka wyjechała z malarni,położone kamo ,na dole panele rozjaśniłem i całość błyszczący pactra ps.przepraszam za post pod postem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Nie zapomnij o naniesieniu na sam koniec naturalnej barwy metalu klapach i wewnętrznej części ruchomej części skrzydeł oraz na spodzie kadłuba w tylnej części. I, nie wiem, czy się nie mylę, ale brak tu jeszcze kilku plam w kolorze czarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 W tym fabrycznym malowaniu czarnego nie było.Pamiętam pamiętam o tych elementach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Szybko Ci to idzie, ja robię 9101 i dopiero jestem na etapie składania kadłuba. To w końcu jaki nr farby dałeś na spód? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Na spód dałem szarę z astry nr nie ma bo sie wytarł i trochę rozjaśniłem panele. Szybko mi idzie bo jest prosto z pudła/chciałem coś wreszcie skończyć/a Ty full wypas robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) Złoszowany,zafiltrowany,mam nadzieje że nie przesadziłem z zurzyciem powierzchni,ale to ma byc malowanie fabryczne a więc po kilku latach eksploatacji. Mam pytanie na jaki kolor pomalować wnęki podwozia/wiem że szary ale jakiś konkretny nr/ Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Mam pytanie na jaki kolor pomalować wnęki podwozia/wiem że szary ale jakiś konkretny nr/ Humbrol 128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Szachownice na skrzydłach powinny być równoległe do krawędzi natarcia. Zmień to, jeśli jeszcze możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Polakierowalem je bo zaczely sie rozpadac,tez to zauważyłem,nakleiłem je w/g wzoru malowania WZL.Spróbuję zerwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Suczka w galerii viewtopic.php?p=256108#256108 Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim którzy służyli mi pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi