MartiniOCP Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Witam. Mam pytanie odnośnie malowania ramy. W jakim stadium jej klejenia warto podkładować i malować? Boje się, że jak skleje za dużo elementów później nie będę miał do nich dojścia. Z drugiej strony, nie chcę kleić za dużo części w kolorze, żeby nie popaćkać ich klejem. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Nie wiem dokładnie, jak robi to Qdłaty. Ja maluję pędzlem i podwozie zawsze maluję po jego całkowitym sklejeniu (oprócz zbiornika paliwa, uchwytu na narzędzia i kół). Elementy, które powinny być w innym kolorze (mosty, przeguby zawieszenia, silnik, układ wydechowy itp.) maluję potem cienkim pędzelkiem. Nie mam problemu z dotarciem z farbą tam, gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 12 Marca 2010 Autor Share Napisano 12 Marca 2010 W jakim stadium jej klejenia warto podkładować i malować? Podkład? nie robię czegoś takiego. Malowanie? Sklejam całą ramę łącznie z silnikiem (bez wydechu i baku) maluję całość aerografem na czarno, a później, tak jak kubisz, cienkim pędzelkiem (00) maluję na srebrno to co ma być srebrne. Sam wydech najpierw jednocześnie z ramą na czarno, a potem już pędzelkiem na aluminium i rdzawo. Bak na biało/kremowo aerografem i przetarcia pędzelkiem. Na koniec tam gdzie trzeba/można drobię suchy pędzel bądź przeciągam krawędzie ołówkiem/srebrną kredką. Kurzenie po złożeniu całego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 Galeria, podejście nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi