Skocz do zawartości

Pantera G, Dragon 1:35

Drak

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

dołączam się do grona wielbicieli panter ruszając z taką jedną dragona.

nie będzie to zabawa w poprawianie wszystkich szczegółów wzorując się na zdjęciach, po prostu chcę trochę rozrywki składając model z bardzo obfitego pudła (tyle ramek z częściami że ciężko cokolwiek znaleźć).

jest to dragon 6384 dla ciekawych.

na początku fotki podwozia, prace ledwo rozpoczęte a roboty sporo.

DSC01056.JPG

DSC01057.JPG

DSC01058.JPG

i pierwsze pytanie: co lepiej, zrobić kółka i na nie nakleić gąski czy nakleić gąski i wtedy bawić się w malowanie wyjmując układ jezdny?

• 2 weeks later...

działka działka działka. Neta brak za to zabrałem model. Skończyło sięto tak że proces budowy został przyśpieszony w relacji

duuuuuużo kółeczek:

DSC01067.JPG

DSC01079.JPG

DSC01080.JPG

DSC01081.JPG

reszta tak. wieży brak- siedzi w krecie jako że podkład na niej popękał i efekt jest straszny.

• 2 weeks later...

uuła !

Proponuję wrzucic ją całą do cleanluxa na dłuższą kąpiel, zaczęcie od nowa..już bez podkładu Łolecho.

Jeśli farba bazowa Ci żle siadła..to nawet zimowe kammo jej nie "naprawi", zła droga...bo właśnie od farby bazowej zależy wygląd zimowego kamuflażu.

p.

głupi podkład vallejo... popękał na wieży... ale kret, pilnik i jest źle ale nie fatalnie. jeśli farba będzie nadal brzydko wyglądać to decyduję się na zimowe camo. fotki wkrótce

Ja bym zmienił podkład na Surfacer'a 1200 jeżeli z Vallejo masz problem.

surfacer jest wg mnie lepszy sam uzywam 1200 i naprawde jest godny polecenia, bardzo fajnie sie "uklada" na modelu. Wczesniej tez malowalem podkladem vallejo i niestety nie bylo tak kolorowo.

Sam modelik ciekawy .... czekam na wiecej fotek pozdrawiam Daniel

znaczy ten vallejo to jakaś ultra pro technologia............

kret nie zdziałał nawet... :(

ale trochę powalczyłem i po nałożeniu nowej warstwy podkładu w nadziei zapchania dziurek, wygląda to naprawdę przyzwoicie ^^

to co nie tak to kawałek na boku wieżyczki (na szczęście zdecydowałem się na zapasowe ogniwa gąsek właśnie na wieży ) i ciut sama góra ale zimowe camo oznacza śnieg w tamtym miejscu. chyba powinno zadziałać a to dodatkowa motywacja do wzięcia się za camo które zawsze odwlekałem. położę zaraz bazową i jeśli efekt będzie dobry to zostawiam, jeśli nie to płaczę. Ale dosyć gadania, czas na foty (musicie wybaczyć brak skilli i dobrego aparatu, przez co ciężko zobaczyć co tak naprawdę jest problemem...)

DSC01133.JPG

DSC01136.JPG

DSC01134.JPG

DSC01135.JPG

EDIT: zdjęcia to nie wszystko, dopiero dotyk przekonuje oczy iż zimmerit wcale nie jest zalany mimo pozorów