Drak Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 witam! dołączam się do grona wielbicieli panter ruszając z taką jedną dragona. nie będzie to zabawa w poprawianie wszystkich szczegółów wzorując się na zdjęciach, po prostu chcę trochę rozrywki składając model z bardzo obfitego pudła (tyle ramek z częściami że ciężko cokolwiek znaleźć). jest to dragon 6384 dla ciekawych. na początku fotki podwozia, prace ledwo rozpoczęte a roboty sporo. i pierwsze pytanie: co lepiej, zrobić kółka i na nie nakleić gąski czy nakleić gąski i wtedy bawić się w malowanie wyjmując układ jezdny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Ty tu masz gumisie, więc najpierw pomaluj potem wklej. A łączenia popraw po przyklejeniu. Kibicuje choć pantery nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 działka działka działka. Neta brak za to zabrałem model. Skończyło sięto tak że proces budowy został przyśpieszony w relacji duuuuuużo kółeczek: reszta tak. wieży brak- siedzi w krecie jako że podkład na niej popękał i efekt jest straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Poprzetykaj dziurki w grillach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 głupi podkład vallejo... popękał na wieży... ale kret, pilnik i jest źle ale nie fatalnie. jeśli farba będzie nadal brzydko wyglądać to decyduję się na zimowe camo. fotki wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 uuła ! Proponuję wrzucic ją całą do cleanluxa na dłuższą kąpiel, zaczęcie od nowa..już bez podkładu Łolecho. Jeśli farba bazowa Ci żle siadła..to nawet zimowe kammo jej nie "naprawi", zła droga...bo właśnie od farby bazowej zależy wygląd zimowego kamuflażu. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 głupi podkład vallejo... popękał na wieży... ale kret, pilnik i jest źle ale nie fatalnie. jeśli farba będzie nadal brzydko wyglądać to decyduję się na zimowe camo. fotki wkrótce Ja bym zmienił podkład na Surfacer'a 1200 jeżeli z Vallejo masz problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel71976 Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 surfacer jest wg mnie lepszy sam uzywam 1200 i naprawde jest godny polecenia, bardzo fajnie sie "uklada" na modelu. Wczesniej tez malowalem podkladem vallejo i niestety nie bylo tak kolorowo. Sam modelik ciekawy .... czekam na wiecej fotek pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 znaczy ten vallejo to jakaś ultra pro technologia............ kret nie zdziałał nawet... :( ale trochę powalczyłem i po nałożeniu nowej warstwy podkładu w nadziei zapchania dziurek, wygląda to naprawdę przyzwoicie ^^ to co nie tak to kawałek na boku wieżyczki (na szczęście zdecydowałem się na zapasowe ogniwa gąsek właśnie na wieży ) i ciut sama góra ale zimowe camo oznacza śnieg w tamtym miejscu. chyba powinno zadziałać a to dodatkowa motywacja do wzięcia się za camo które zawsze odwlekałem. położę zaraz bazową i jeśli efekt będzie dobry to zostawiam, jeśli nie to płaczę. Ale dosyć gadania, czas na foty (musicie wybaczyć brak skilli i dobrego aparatu, przez co ciężko zobaczyć co tak naprawdę jest problemem...) EDIT: zdjęcia to nie wszystko, dopiero dotyk przekonuje oczy iż zimmerit wcale nie jest zalany mimo pozorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 A co się stało z zimmeritem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 zalany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Dobrze masz sklejoną przednią część wieży? Coś mi nie pasują te kanciaste wystające elementy po bokach, czegoś brakuje. Ta osłona co jarzmo ochrania od góry powinna być przyklejona od góry a nie od spodu. Za mocno odstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Strasznie zalany podkładem, jak go teraz pomalujesz cały detal zdechnie... Ponoć Vallejo zdejmuje ładnie cleanlux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 dobra... boję się i spróbuję kąpieli w cleanoluxie... jeśli się nie uda to posypuje model kretem i wtedy nakraplam wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi