Kaczor82 Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 (edytowane) In-box dwóch modeli firmy UM nr. kat. 330 i 337. T-34/76 mod. 1940 ze spawaną wieżą i armatą F-34 oraz T-34/76 mod. 1942 z wieżą tłoczoną. Każdy po 17zł sztuka więc nie można się spodziewać super jakości ;) Pudła. Jak widać różnej wielkości jednak woreczki z częściami były takie same. Instrukcje. Raczej czytelne. W obydwu zestawach wypraski z zielonego plastiku + gumisiowe bandaże kół i liny + mikro blaszka fototrawiona + kalkomanie. Nieco nadlewek, śladów po wypychaczach i "flashy" (nie wiem jak to po polsku nazwać - błyszczący inaczej plastik?) Gąsienice z odcinków prostych i pojedyńczych ogniwek. Ramki wersji 1940. Pierwsze oględziny: wydaje mi się że że klapa na wieży powinna być bez "popa" którego miały chyba tylko najwcześniejsze wersje, ale niech się teczkomaniacy wypowiedzą ;) Zaczepy na liny na przodzie kadłuba w ogóle nie mają detali. W odróznieniu od obrazka na pudełku gąsienice nie są niestety "wczesne" tylko z późniejszym wzorem wafla. Wersja 1942. Plusem jest możliwość wyboru wersji dachu wieży z kopułką dowódcy lub bez. Faktura wieży nawet ciekawie oddana ale i tak trzeba bedzie ją naprawiać po odcięciu z ramek. Uchwyty mimo ze wydają się w miarę trzymać skali to wydają się cieżkie w wykorzystaniu - te długie na 90% połamią się przy wycinaniu z ramki a jeśli nawet nie, to ich obróbka będzie mordęgą. Trzeba pewnie będzie zrobić nowe z drutu. Gumowe liny też nadaja się do wymiany. Zestawy wymagają zdaje się dużo pracy żeby przypomianły oryginał. Ale nie narzekam bo są prawie dwa razy tańsze niż Dragon i trzy razy tańsze niż Trumpeter ;) Edytowane 13 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Kaczor82 gdzie Ty je dostałeś po 17zł? Kurczę ja ostatnio płaciłem po 23zł sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Tutaj: hawid.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 A jaki był czas realizacji zamówienia ? Cena kusząca ! Ile czekałeś na dostarczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Kleiłem T34/L11 z UMu. Od zaprezentowanego wyżej T34/76 (1940) różni się jedynie wieżą. Model wymaga trochę szpachli, ale przy odrobinie pracy można uzyskać ciekawą miniaturkę. Nawiasem mówiąc, model ten kupowałem w tym samym sklepie co Kaczor82. Wysyłka w miarę szybka, ale z tym sklepem bywa tak, że mają w katalogu modele których nie ma już w magazynie. Jeśli coś takiego się przytrafi, to lepiej zamówienie korygować telefonicznie, bo drogą majlową trochę długo może to trwać (sprzedawca odpowiada na majle raz dziennie chyba po 18 - przynajmniej w moim przypadku tak było) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 A jaki był czas realizacji zamówienia ? Ile czekałeś na dostarczenie ? Kupiłem w niedzielę (przelew mTransfer) a we wtorek już był listonosz (!). Trzeba sprawdzić status towaru bo jak piszą na stronie model – produkt oznaczony podpisem „w katalogu” , nie posiadający ceny znajduje się w katalogu poglądowym sklepu – BRAK w sprzedaży. Katalog poglądowy jest jedynie zilustrowaniem oferty wydawnictw firm modelarskich. Modele bedą dostepne w sprzedaży w kolejnych dostawach. Robiłem też zakupy w sklepie Martola - czas realizacji nieco dłuższy ale bardzo szybkie maile informujące że danego towaru brak. Ale żeby nie offtopikować to jest już wątek o sklepach internetowych: viewtopic.php?t=8100&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 No i jak tam, są jakieś postępy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 16 Marca 2010 Autor Share Napisano 16 Marca 2010 Tanki w swoim czasie zostaną użyte jako dawcy części (gąsienice, koła) do modeli dragona i trupmpetera. Na razie grzecznie czekają w pudłach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi