Kuba Galicki Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Witajcie w galerii ;o) Uff w końcu skończyłem. Model jak w tytule PZL P.23 B - Karaś z Mirage Hobby wzbogacony blaszkami parta. Model jak dla mnie bardzo praco chłonny ( zajął mi ponad 1,5 miesiąca), a przy tym baaaardzo nudny. W międzyczasie dojdą jeszcze bombki. Od siebie dodałem tylko przewody do chłodnicy oleju, uchwyty na wydechy i otworzyłem drugi przedział kabinki. To tyle. Fotki z warsztatu ( na niektórych z nich widać jeszcze sloty na skrzydłach, już ich nie ma bo były one do wersji A ). Fotki gotowego modelu. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Fenomenalny! Chciałbym się do czegoś przyczepić, ale no słownie nie ma czego... co do merytoryki niech się wypowiedzą Wrześniowcy. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Ładnie czysto zrobiony model. Fajnie położone blaszki i ładnie zrobiony silnik. Dopracowane przejście kolorów między górną a dolną częścią skrzydła. Subtelne okopcenia (czy robiłeś je aerografem?) Mnie się bardzo podoba, widać dużo włożonej pracy. Duże Co do uwag to kalki mogłyby się bardziej weżreć w linie podziału po to żeby wash je też chwycił. Aż wstyd przyznać ale nie znam się na Karasiach dlatego mam parę pytań. a) czy rzeczywiście lakier był na nich błyszczący ? b) czy niebieski na spodzie miał taką intensywną barwę ? c) czy celownik przedni też był w kolorze Khaki ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Bije po ślepiach ten agresywny błękit. I odrapania w dość przypadkowych miejscach. No i niekonsekwencja w zapuszczaniu linii, co te kalki takie czyścieńkie? ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Fakt niezaprzeczalny linie podziału za szerokie i głębokie ,model czysto zrobiony- ot taki sobie bez uniesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Koledzy widzę mieli uwagi co do modelu, ale ja powiem szczerze, że chciałbym dobrowadzić model do takiego końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi