Łukasz Napisano 25 Listopada 2006 Share Napisano 25 Listopada 2006 Czy ktoś z kolegów posiada zdjęcia MIGa-21bis z numerem bocznym 0880? Ta charakterystyczna maszyna ma namalowaną szczękę rekina w przedniej części oraz tygrysa na zbiorniku na spadochron. Należała do 1. DLMW. Została wycofana w 2001 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 googlowałeś? zobacz też na forum przez "szukaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robnow Napisano 27 Listopada 2006 Share Napisano 27 Listopada 2006 Ja mam ale jeszcze zanim otrzymał szczękę... ale poszukam cosik i Ci podesle.. tylko maila zapodaj... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_gdynia Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 Witam, Mam kilka fotek tego samolotu w ostatnim malowaniu. Podaj maila to podeślę. Swoja drogą, ten egzemplaż miał kilka ciekawych malowań, tylko na nim było przejściowe godło 34PLM MWw połowie lat 90 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 Witamy na forum Adamie. Za awatorek masz Moze dalbys te fotki tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_gdynia Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 (edytowane) Witam również Okonek. Avatarek jedyny słuszny w mojej okolicy , a i samo godło ładne w/g mnie Fotki wstawiam, są z różnych żródeł, głównie z przeczesywania internetu i gromadzenia wszystkiego o 34PLM i jego następcach. i najbardziej modelarskie zdjęcie tego samolotu Widać ślady po zamalowaniu starago godła pułku i godła klucza - tu jest dziewczyna i trzy karty, poprzednio była dziewczyna na kogucie. W samej kalkomani jest też błąd. Pozwala na wykonanie samolotu 8861 w barwach 1PDLMW, tym czasem samolot ten został przekazany w połowie lat 90 do Zegrza Pomorskiego i nie nosił godła dywizjonu, jedynie wcześniejsze pułkowe i eskadry. Pozdrawiam!! Edytowane 29 Listopada 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 Jakbys mogl troche zmiejszyc to zdjecie, bylbym zobowiazany... Forum sie rozjezdza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_gdynia Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 Juz zmniejszone, sorki za bałagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 Nie ma sprawy, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Jak dla mnie to troche za bardzo pstrokate to malowanie... Godła numery napisy... z przodu oko ptaka, szczęka rekina, a z tyłu tygrysie pasy... za dużo tego "bazaru" (opinia kompletnie subiektywna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 To są maszyny z Babich Dołów? Byłem tam w 1995 r na Air Show. Pamietam że pas startowy wydawał się jakby miał górkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_gdynia Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Tak to są samoloty z Babich Dołów. Pas chyba nie ma górki, raczej sam jest lekko pod górę w kierunku na pn-zach. Na Air Show 1995 też byłem, miło wspominam. Co do tego egzemplarza to zgadzam się, jest lekki kiczowaty, choc niepowtarzalny . Ale to kwestia gustu technika samolotu. Moim zdaniem ładniej prezenrował się 8971 pod koniec służby. Ale niestety nikt nie wydał kaleg do niego. Gdybyście chcieli jakies foto, czy info dotyczące BD to uderzajcie do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 To ja bym poprosił jakieś foty tego Tornado co w 1995 r był a Babich Dołach jeśli takowe masz oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 W 1995 No tak.... nie dalem rady ale za to odbilem sobie w 1998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_gdynia Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Z tego co pamiętam, tornado nie było wystawione na statyku, przynajmniej nie mam fotek, mam kilka z pokazu w locie ale raczej słabej jakości.Jeślii chcesz to wrzuce. Tornad w Gdyni mam troche kilka zdjęć z corocznych ćwiczeń squardon exchange kiedy przylatywały do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 To poprosze te z ćwiczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_gdynia Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 no to proszę: To ostatnie zdjęcie może mało tornadowe, ale ciekawe. Zrobione znad starej torpedowni w nalocie na czarny pas. Po lewej na plaży widać zabudowania które kiedyś były częścią kolejki łączącej obie torpedownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Ale bajeranckie fotki nad Zelistrzewem i Slawoszynem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Khiehie... Te Tornada, co leca w szyku z Migami, jakby tak wszystkie trzy daly po po dopalaczach, to by zassaly cale powietrze i te bidne Migi by sie podusily gazami wylotowymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_gdynia Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Jutro dodam troszkę zdjęć tornad z odwiedzin w Gdyni, które dostałem dzisiaj. A teraz idę spać, jutro pierwszy dzień w nowej pracy więc musze dobrze wypaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 1 Grudnia 2006 Share Napisano 1 Grudnia 2006 z odwiedzin w Gdyni Tych odwiedzin, na których Tornado zgubiło mały luczek (chyba za kabiną) bo technik żle dopioł wkręt...........i w PWLu nasi szybko im dorobili? A Tornado wracało do Niemiec z jasna plamką na kadłubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_gdynia Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Szczerze mówiąc, to nie wiem. To są zdjęcia z różnych wizyt, więc pewnie z tamtej też. i na koniec na CPPSie To wszystko co mam z Tornadami w odwiedzinach. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Piękne fotki, szczególnie ta nad lasem Ale dwa ostatnie nie wyświetlają się Co to za wypadek z luczkiem? Za kabiną to chyba nie, bo elementy garbu są podzielone na sekcje i zapinane jakimiś zamkami ( no i te zamki usiłuje teraz porobić ale nie mam żadnego zdjęcia z bliska ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 4 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2006 Dzięki chłopaki Właśnie takie zdjęcia mnie interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi