Egon Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Panowie pewnie że ją wymyśliłem :) (mogło tak być)... zresztą napisałem że mu do klepie historie :):) Zbyszek... - -Niemieckie -Hiszpańskie -Bułgarskie (niepewne) - Rosyjskie(niepewne) - i inne (jeżeli były) Rosyjskie pewne, kiedyś w skrzydlatej dali fotki ,,Ruskich,, Łosi, 11stki też pewnie Im się ,,trafiły,,... Fota łotewskiego RWD-8 ,, wyzwolonego,, przez sowietów... Wykaz Polskich samolotów które ewakuowały się na Łotwę w 1939r 36+ RWD-8s 33 PWS-26s 8 Lublin R XIIIs 1 PZL P.11a 1 PZL P.11c 1 RWD-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Egon wielkie dzięki jak skończę to co mam w poczekalni to na warsztat RWD-8 w barwach ZSRR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Wykaz Polskich samolotów które ewakuowały się na Łotwę w 1939r36+ RWD-8s 33 PWS-26s 8 Lublin R XIIIs 1 PZL P.11a 1 PZL P.11c 1 RWD-21 Wymienione samoloty stały w hangarach czy były używane przez Łotwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Wymienione samoloty stały w hangarach czy były używane przez Łotwę? Na pewno RWD-8, może Go zrobisz w Łotewskich barwach???? Myślę że PWSy i Lublinki też, choć nie potwierdzę trzeba by pogrzebać... Łotwa posiadała tak mało samolotów że pewnie każdy Jej się przydał a tym bardziej w Takiej ilości i ,,za darmola,, :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Trochę szperam po internecie i znalazłem to: zdjęcia z tej strony: http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://latvianaviation.com/AF_Index.html&ei=OHOmSqCPDoHymQPZieCVAw&sa=X&oi=translate&resnum=3&ct=result&prev=/search%3Fq%3DLATVIAN%2BAIR%2BFORCE%2B1918-1940%26hl%3Dpl%26lr%3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Ale po co sprzedajesz sklejone modele na allegro, nie lepiej je trochę poprawic? Za 30 zł wątpię że ktos się skusi, a sprzedajesz swoje hobby tak na prawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Model dałem z ciekawości nie wystawiłem go dla tego że mi się nie podoba i nie sprzedaje swojego hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 A co kogo obchodzi co robimy ze swoimi modelami???? Jeden stawia na półkę,drugi daje znajomym,trzeci puszcza na all.. itd , to jego sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 mart72 jeśli interesuję Cie wojna w Hiszpanii to tu masz fajną stronkę o samolotach tamtego okresu z listą modeli i firm je produkujących... http://www.zi.ku.dk/personal/drnash/model/spain/codes.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Egon, dzięki bardzo. Przyda się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi