Siela Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Oto 101 PD podczas walk w Ardenach. Wykorzystałem tutaj zestaw zołnierzy Dragona, Jeep od Tamiya i Flakpanzer Wirbelwind od Academy. Czekam na celne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Pomysł zacny Mały minusik - oznaczenie na hełmach 506 Pułku Piechoty Spadochronowej powinno mieć jeszcze dodatkowo kreseczkę mówiąca o przynależności batalionowej. Błąd ten popełniono w "Szeregowcu Ryan'ie", w "Kompanii braci" już poprawiono (w "Kompanii..." był to 2 batalion 506 Pułku i kreskę (kropkę jak kto woli) mieli pod pikiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Co to jest to białe na Jeepie i dlaczego śnieg z mąki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Śnieg jest dobry moim zdaniem, ale ja polecam robić z sody . Te armatki od wirbelwinda to powyginane jak jakieś patyczki higieniczne. Całość taka nie najgorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Diorama nie najgorsza, ale nie przypomina bitwy o FOY, a śnieg wygląda sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) Mały minusik - oznaczenie na hełmach 506 Pułku Piechoty Spadochronowej powinno mieć jeszcze dodatkowo kreseczkę mówiąca o przynależności batalionowej. Rzeczywiście jest tak jak mówisz. Poprawie to Co to jest to białe na Jeepie i dlaczego śnieg z mąki ? To białe na Jeepie to szmaty, których amerykańskie wojska używały do kamuflarzu i wielu innych celów. Tutaj np. przykryte jest nimi zaopatrzenie. Snieg jest z mąki bo taki miałem pomysł i mi się podoba ten efekt. Tym bardziej, że w miejscu, w którym toczyły się walki było bardzo dużo "ciężkiego" śniegu. Te armatki od wirbelwinda to powyginane jak jakieś patyczki higieniczne. Wirbelwinda robiłem na podstawie dwóch zdjęć Wirbelwindów ze zniszczonymi wieżami i na jednym właśnie dwie lufy były wygięte. Diorama nie najgorsza, ale nie przypomina bitwy o FOY, a śnieg wygląda sucho. Bitwy o Foy na pewno nie przypomina ale moim celem było bardziej wprowadzenie na dioramie klimatu rozpoznania po głównej części bitwy co sugeruje zniszczony już Wirbelwind, raczej spokojne pozycje w jakich są figurki (oczywiście po za przygotowanym do strzału jednym żołnierzem) i Jeep który podczas walki nie stał by sobie tak spokojnie. Dzięki za wszystkie opinie. Czekam na kolejne i pozdrawiam Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) do usunięcia Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 do usunięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Rzeczywiście jest tak jak mówisz. Poprawie to Smile Jak dla mnie nie musisz poprawiać, bo możesz - nie daj Bóg - coś popsuć. Następnym razem po prostu poszperaj albo popytaj Sam do rekonstrukcji szukałem potrzebnych rzeczy aż w końcu znalazłem Powodzenia przy następnym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Jak dla mnie jest OK, tylko ten śnieg, to wygląda mało naturalnie, jak gdyby go ktoś narzucał łopatą. Lepiej robić śnieg z sody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 poprawiać nie musisz :] ale może jednak warto coś "zepsuć" żeby później naprawić.. wieża wirbelwinda krzywo sklejona albo nie szpachlowałeś dziur między dolną a górną częścią.. jeżeli miałeś zamiar ją tak haratać to warto by się pokusić o dorobienie jej części z blachy.. dużo lepszy efekt gięcia i przestrzeleń niż łamanie plastiku :] wnętrze wieży prawie bez śniegu.. a reszta przysypana zbyt obficie.. nie obraź się.. ale całość wygląda jak po nalocie wywrotki z piachem śnieg wyszedł ci mało przekonująco.. jeżeli chcesz uzyskać efekt ciężkiego i zbitego śniegu - dodaj więcej wikolu do sody, albo po nałożeniu śniegu.. spryskaj go wikolem - całość się utrwali, na krawędziach śladów nie będzie się kruszył, a całość pozostanie lekko skrząca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Mały minusik - oznaczenie na hełmach 506 Pułku Piechoty Spadochronowej powinno mieć jeszcze... Mało istotny szczegół na tle całej pracy, ale błysnąć trzeba Podstawka słaba, modele pewnie też skoro są obsypane mąką. Jedynie chyba figurki są nie najgorsze, chociaż na tych zdjęciach wiele nei widać no i czemu bronie nie mają pasków ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Trochę tego śniegu napadało ;) Nie wiem tylko czy tę gąsienicę byłoby widać pod taką ilością śniegu... Nie wiem co tam jest pod śniegiem, ale cała reszta wygląda bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi