szymcio Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 (edytowane) Model został skończony. Po około 36 godzinach pracy projekt dobiegł końca. Nie obyło się bez większych i mniejszych błędów ale cóż.. to mój pierwszy model. Lakier na nim położony to według mnie ch..... sprawa ale... niektóre rzeczy zostaną jeszcze poprawione co oczywiście opublikuję. Komentujcie i oceniajcie, przyda mi się to do budowania (mam nadzieję) następnych modeli. Teraz foty: są to miniaturki, po kliknięciu wyświetlą się w pełnym rozmiarze, pozdro Edytowane 30 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 No cóż, tył przede wszystkim wygląda hmm nieładnie, światła itd., troszke zaszalałeś z tymi tablicami na szybie przedniej, chyba do przesady, jak również symbolami państw na dachu co nie ma większego sensu, no ale to pierwszy model, to powiedzmy, że wszystko dozwolone ;) choć może nie do końca, następne modele napewno będą coraz lepsze, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Błędy na szybko: - Zbiornik nie po szpachlowany i jakiś krzywy, - Na dachu rozmazana czarna farbka, - Błotniki jakoś krzywo, - Ogólnie lakier jakieś paprochy są na nim czy coś? - Nad grillem rozmazana farbka, - I przednia szyba jakaś zamglona nie malowałeś jej czasem lakierem błyszczącym? - Klosze z tylu To tak na szybko co do plusów to tylko to że postarałeś się o malowanie kasty i nie zrobiłeś modelu z pudełka. Jak na pierwszy model to i tak dobrze że jest cały mój taki nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymcio Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Co do farby to nie jest to specjalna farba, tylko śnieżka do ogólnego stosowania (niestety humbrole jakie miałem były baardzo gęste i nie dasło się nimi malować) a co doszyby to została nie przeze mnie uwalona klejem na samym środku, nie dało się tego zmyć i trzeba było dorobić (w tym przypadku to z pokrywki po surówkach bo nic innego nie było) myślę że następne wyjdą duuużo lepiej i będę im poświęcał dużo czasu. Co do błotników to lewy mi się opuścił, prawy jest równiutko. Jeszcze co do lakieru, można podciągnąć to pod to że jest już stara bryka (1983) i zaczyna się pulchnić lakier czyli rdza za rogiem Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 (niestety humbrole jakie miałem były baardzo gęste i nie dasło się nimi malować) No bo Humbrole to z reguły trzeba rozcieńczać, rozcieńczalnikiem do farb modelarskich np. Wamodu, tzn, troszkę dawać, niedużo tego rozcieńcalnika do farby, i próbować, to tak na przyszłość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Po około 36 godzinach pracy projekt dobiegł końca. Swoją drogą to widać, ale przecież to nie wyścigi. Mam nadzieję, że przed składaniem następnego modelu obejrzysz relacje warsztatowe niektórych kolegów, więc trzymam kciuki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Właśnie, pośpiech w modelartwie nie jest wskazany, potem są tego efekty.. Ja swój model robię od Grudnia 2008r. . Na przyszłość bardziej się przykładaj a będzie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Na prawde przesadziłeś z tymi tablicami. Lakier też nie jest bajeczny, ale co tu dużo będe komentował ciekawe jak mi wyjdzie mój pierwszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Jeszcze co do lakieru, można podciągnąć to pod to że jest już stara bryka (1983) i zaczyna się pulchnić lakier czyli rdza za rogiem TAk mzoa by tak zrobić. Ale w takim razie gdzie rdza na kolektorze wylotowym( wydechowym) turbo ( chodzi mi o części która dostaje gorącymi spalinami z komory spalania). I gdzie bród na ramie, kabinie. Gdzie smar na siodle? I lakier się aż tak bardzo by nie błyszczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymcio Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 A jest gdzieś tu na forum opisane jak można taką rdzę i bród w dobry sposób uzyskać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Jest na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi