Dumo Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 Jest to mój pierwszy samolot od około 7 lat. Budowany dla mojego starszego który jest zakochany w owej konstrukcji. Komentarze i nowe, świeże pomysły mile widziane. Dzisiaj idzie do malowania. Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 Jak na typowego su 27 to coś za dużo skrzydeł ma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 A jak go chcesz pomalować skoro już go całego skleiłeś? Poza tym wybrałeś jeden z gorszych modeli Su-27. Ani to Su-27, ani to Su-33. Sam próbowałem go sklejać i odłożyłem na inne czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 To jest chyba to samo co Italeri „Su-27D Sea Flankier”, model jak model – jedynym poważnym mankamentem są wypukłe linie podziału. To był mój pierwszy model i nadal jest nieskończony , a moje próby są tu: viewtopic.php?t=5208&highlight= Dzisiaj idzie do malowania. Pytasz o to jak go pomalować, czy jakie malowanie wybrać? - Bo jeśli chodzi o samo malowanie to czeka Cię dużo maskowania i cierpliwości. Jeżeli przykleiłeś owiewkę, to raczej ją oderwij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 Ujć te przyklejane skrzydełka od Su-33 całkowicie nie odzwieciedlają prawdziwego Su-33, już lepiej byś zrobił go w opcji Su-27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 Ujć te przyklejane skrzydełka od Su-33 całkowicie nie odzwieciedlają prawdziwego Su-33, już lepiej byś zrobił go w opcji Su-27 No tak, tylko, że potem wymienisz przednie kółka, następnie dojdziesz do wniosku, że termolokator nie jest w środku, tylne stabilizatory są inne i końcu powiesz, że masz ten sekator w d…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 No tu trzeba przekalkulować: - zostawić jak jest i cieszyć się że jest - dorobić taki kształt kadłuba by te skrzydełka jednak były przytwierdzone na tak wyprofilowanym kadłubie jak w su-33 - zrobić coś z kółkami, termolokatorem i stabilizatorami Najprostsze jest rozwiązanie pierwsze, najtrudniejsze drugie, jest jeszcze jedno, postawić go za karbowaną, półmatową szybą i nikt tych detali nie dostrzeże :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Września 2009 Autor Share Napisano 14 Września 2009 Owiewka nie jest wklejona, mam pełny dostęp do wnętrza. Model buduję dla mojego ojca, który nie dysponował wielkim budżetem dlatego wpadło na starą tamiy'e. Sam w sobie nie jest zły ale wypukłe linie podziału to porażka. Sory za błędy i nie dociągnięcia, nie znam się na samolotach, bo robię w pancerce. Malowanie prosto z pudła, te całe morskie. Dzisiaj idzie w ruch aero, trza zrobić pre-shading. Apropo italerowski jest identyczny jak ten z tamiyi. Update: Na razie jest to tylko podkład, zaraz go przeszlifuję papierem wodnym. Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 Na razie jest to tylko podkład, zaraz go przeszlifuję papierem wodnym. Zwróc uwagę na to, żeby Ci nie pozostały paskudne ślady łączeń na dziobie. Jeżeli będziesz musiał odtwarzać linie podziału to można to zrobić wyciągając ramkę nad świeczką. Tą metodą można usyskać nitki o grubości prawie 0,1~0,2mm, które potem się dość łatwo przykleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Września 2009 Autor Share Napisano 14 Września 2009 Jak się pomaluję dziób na biało szramy będą mało widoczne. Linii podziału odtwarzać nie będę, panowie to model ogólnie tylko dla przypomnienia i na jutro musi być gotowy. Jeszcze T-34/85 czeka na malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 Ale pocieszę ciebie, że sam mam dwa Su-27 i Su-30MK, jedno z italeri i drugie ze zviezdy, obydwa mają linie podziału wypukłe. Jedynie Su-34 z Italeri ma linie wgłębne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi