Skocz do zawartości

[PBG] USS Aaron Ward - Guadalcanal 1942 - 1:350 - Dragon

Marcin Rogoza

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Super Moderator
No, a reszta? Jakiś postęp prac?
Oto poniżej kolejna część analizy - tym razem tylna ścianka nadbudówki rufowej oraz ukośna ścianka sterburty...aaron_ward_117.jpg

Jak widać, tutaj różnice w wyposażeniu ścianki ukośnej są już większe, jednak niezmiennymi elementami pozostają drabinka, kanał wentylacyjny (choć w numerach 6** przybiera on nieco inny kształt), bulaj (w większości przypadków, o którym jednak Dragon zapomniał) oraz poręcz i knaga. Widoczne są również "żurawiki", które, zdaje się, montowane były już ze zdecydowanie większą swobodą.

Wątpliwości jednak chyba nie pozostawia widok ścianki rufowej (DD 443) - jest bardzo niewiele widoków od tej strony a ten jest chyba najbardziej przejrzysty ze wszystkich jakie posiadam. Tak więc owa ścianka w przypadku Aarona zostanie wykonana właśnie w ten sposób; nad ścianką ukośną od sterburty jeszcze "dumam"...

• 3 months later...
  • Super Moderator

Witam Brać Modelarską !

Z przykrością muszę Was poinformować o zamknięciu na okres około 4 miesięcy mojej stoczni i wstrzymania wszelkich prac montażowych

Spowodowane jest to zmianą stałego miejsca zamieszkania, przeprowadzka na miejsce tymczasowe, wykańczanie nowego lokum etc...

Koledzy i Koleżanki - oczywiście na forum będę, ale póki co jako widz

Otwarcie stoczni we wrześniu

muszę Was poinformować o zamknięciu na okres około 4 miesięcy mojej stoczni i wstrzymania wszelkich prac montażowych
K...!!!

Nie powiem, żebym był zachwycony , ale życie (i na dodatek często też tzw "lepsza połowa") rządzi się swoimi prawami... Mam tylko nadzieję, że powrócisz w zapowiadanym terminie

Pamiętaj, masz wiernych kibiców

Pozdrawiam,

bardzoniezadowolonamucha

• Super Moderator
muszę Was poinformować o zamknięciu na okres około 4 miesięcy mojej stoczni i wstrzymania wszelkich prac montażowych
K...!!!

Nie powiem, żebym był zachwycony , ale życie (i na dodatek często też tzw "lepsza połowa") rządzi się swoimi prawami... Mam tylko nadzieję, że powrócisz w zapowiadanym terminie

Pamiętaj, masz wiernych kibiców

Pozdrawiam,

bardzoniezadowolonamucha

Dzię.ki, wielkamucha, za twoje łączenie się w moim bólu - miło wiedzieć, że jest do kogo wracać

A jeśli chodzi o termin to myślę, że wrześniowy Come Back okaże się faktycznie wrześniowym Ile w końcu można mieszkać na tymczasówce...

Pozdrowionka