Kuba Galicki Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Jak w tytule... Model academy w skali 1:48 wzbogacony blachami eduarda i całym kokpitem żywicznym. Pełna relacja z budowy http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=39693&start=0 . Oto efekt prawie 2,5 miesięcznych zmagań : Fotki znowu nie najlepszej jakości, ale ciągle się staram : W namiocie ( suczka była tak duża, że ledwo wlazła do namiotu )... ... i kilka mrocznych w mdłym świetle lampek biurkowych : Pozdro, Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Piękny Robiłeś postshading czy to preshading tak ładnie wyszedł? Super efekt. Pozdrawiam HK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 W 1/48 to duży klamot, ładnie zmontowany i pomalowany. Owiewka powinna być podniesina bardziej, tak czy owak gratulacje Pozdrawiam Aha, kolor osłon anten na ustrzeniu pionowym to ten sam kolor co wneki hamulca aero? Jaka to farba - coś mi tu nie pasuje albo fotki przekłamują kolory.( ale się czepiam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 piekny, pierwsze zdjecia calkiem dobre, te przy lampce mozesz skasowac. swietnie wyszly slady przegrzania na osolonach silnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Ładniutka ta "suczka" Co do przegrzanych osłon ,to może jeszcze lepiej by wyglądały z ciemnym podkładem np. Gun Metal ,ale to rzecz gustu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 piękne wykonanie, ładnie złożony super pomalowany, gratuluję o chyba za mało podniesionej osłonie kabiny już pisano, ja dodam - wnęka hamulca aerodynamicznego - czy nie powinna mieć kolor blado-żółty? taki sam w jakim zakłady Suchoja wypuszczają samoloty bez kamuflażu (http://cosmopark.ru/su-27kub.html) i malują nim chyba też jak nie wszystkie to większość powierzchni wewnętrznych... no ta zieleń we wnęce hamulca dziwnie wygląda - chyba że masz to udokumentowane jeszcze raz podkreśle że model super wykonany pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Kuba, na które forum nie wpadnę- to Su-27:D Już pisałem, co sądzę na temat tego modelu. Bardzo mi się podoba. Jak zacznę budowę swoich "suk", a czasu do tego dużo jeszcze, wezmę Cię na przesłuchanie, postawię lampę przed oczyma i się będziesz spowiadać. ps. to pisałem ja, Sebastian:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 mój ulubiony samolot w pięknym modelarskim wydaniu podoba mi się i z chęcią zajrzę później do warsztatu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRh_positive Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Generalnnie model prezetuje sie ladnie (jako calosc), nie ustrzegles sie jeszcze kilku bledow pomijajac juz wymienione. Jak dla mnie dziwnie zaokraglone sa (oba) stateczniki poziome, na lewym stateczniku pionowym pod wygieta antena RSBN chyba brak jednego elementu (swiatlo pozycyjne), wloty dodatkowe (ta zaluzja od spodu) przy wylaczaony sliniku jest zamknieta. Wiem, ze z otwarta model wyglada efektowniej niemniej jednak jest to bledem. Reszte dopelnia skrzywiony silownik hamulca aerodynamicznego. Ale coz, ten bledow nie robi co nic nie robi. Nastepny model (zdradzisz jaki?) napewno bedzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi