szamanek5 Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 (edytowane) Co prawda klejony na poczatku tego roku, ale jakos na forum nie znalazlem B-17. (Pierwszy model sklejony przeze mnie po jakiejs 12 letniej przerwie). Edytowane 24 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Model ładny, jedyne, co razi to wnętrza silników niepomalowane. Jakbyś zaaplikował jej teraz washa to byłoby pzdr. P.S.: Aha... popraw tytuł bo w oczy kłuje przydałaby się też skala i producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanek5 Napisano 24 Września 2009 Autor Share Napisano 24 Września 2009 No to chyba błędnie Cie razi, gdyż wnętrza są pomalowane. ;) Tą samą farba jest pomalowane również wieksza części wewnętrznego kadluba i wnętrza skrzydeł. P.S. Dzieki Jachud za zwrócenie uwagi co do tytułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 ladny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 u mnie czeka w kolejce, fajnie ci wyszla a co do srodka silnikow to po prostu sa za czyste ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanek5 Napisano 24 Września 2009 Autor Share Napisano 24 Września 2009 czyste bo nie śmigany ! ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 No to jak to ma być farba Interior Green to jest 'trochę' za jasna. Gdybyś przejechał lekko czarną farbą rozcieńczoną to byłoby git pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Fajnie wygląda, jeszcze lepiej by wypadł gdybyś zrobił mu foto na jednolitym tle, to sporo daje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_F22 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Bardzo ładny . Mialem ten sam ale spadł z szafki i sie rozwaliL:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Model wykonany dosyc estetycznie tylko zastanawiaja mnie te łatki jasniejszego zielonogo. Co to jest? lepiej gdyby był z fabryki swieżo pomalowany;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 B-17 w 1/48? Piekny, ale masz chyba za duzo wolnego miejsca w domciu... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Model wykonany dosyc estetycznie tylko zastanawiaja mnie te łatki jasniejszego zielonogo. Co to jest? lepiej gdyby był z fabryki swieżo pomalowany;/ Te łatki to taki podmalunek. Nie pamiętam teraz dokładnie, ale chyba było to spowodowane płowieniem amerykańskiego OD, więc podmalowywano braki. Ale głowy nie dam W każdym razie jest to w porządku. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtiii Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Ponieważ mam tego samego potwora to i ja zabiorę głos ;) Ogólnie bardzo fajnie i nie mam zamiaru się czepiać jakichś pierdół, ale w zestawie kalek na pewno miałeś takie festyniarskie wzorki na kołpaki kół. Wyglądają wstrętnie ale oryginalna Belle miała właśnie takie wzorki i miłoby było jakbys swoją ciut "spaskudził" szczególnie, że pisałeś, że jest prosto z fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Gdzieś spotkałam się z informacją ,że owe łatki zielonego koloru na oliwkowej całości to rodzaj kamuflażu ...jeśli dobrze pamiętam wprowadzony w 1942 oto fotka kilka fotek Memphis Belle PS moja forteca czeka ,aż będę miał większe umiejętności modelarskie i oczywiście na blaszki od Eduarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanek5 Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Ponieważ mam tego samego potwora to i ja zabiorę głos ;) Ogólnie bardzo fajnie i nie mam zamiaru się czepiać jakichś pierdół, ale w zestawie kalek na pewno miałeś takie festyniarskie wzorki na kołpaki kół. Wyglądają wstrętnie ale oryginalna Belle miała właśnie takie wzorki i miłoby było jakbys swoją ciut "spaskudził" szczególnie, że pisałeś, że jest prosto z fabryki NIE ZROBIE JEJ TEGO ! ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Też mam tą forteckę, szacunek za nie błyszczące się kalki Ładna jest Jedyna rzecz do której się przyczepię, to kolory! Kolor wnętrz silnika, kabiny oraz łatek jest za jasny, zły odcień zieleni. Masz tu pierwsze lepsze zdjęcie z googli, jak to powinno wyglądać http://www.molrca.com/photo_albums/events/evergreen/images/inside%20view%20of%20B17-w.jpg Ale za ogół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi