artoor_k Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 (edytowane) Cześć! Po mękach z galeonem solarnym postanowiłem skleić coś nieskomplikowanego gdzie głównie będę mógł się skupić na malowaniu i brudzeniu.Wybrałem Velociraptora dla celów czysto relaksacyjnych. Nie obyło się bez modyfikacji.In-box wala się gdzieś po forum tak więc możecie zobaczyć że gdyby zrobić dinusia prosto z pudła wyglądałby jak posąg ulepiony z ...eeee...czegoś śmierdzącego w co niefajnie wdepnąć....Postanowiłem go nieco udynamicznić i zmienić kamo Będzie podobnie pomalowany jak ten: http://ec1.images-amazon.com/images/I/41D1MQD4X2L._SS500_.jpg Zmodyfikowałem (wyprostowałem w kolanie i ugiąłem w kostce)jedną z nóg oraz postanowiłem nieco przymknąć paszczękę.Pomalowałem też wnętrze jamy gębowej oprócz zębów Zęby pomaluję na piaskowy i przejadę na sucho białym (jakoś nie dowierzam żeby dinozaury miały tak śnieżnobiałe zęby jak niektóre ich modele w internecie ) Zmienię też nieco położenie "dłoni" dinozaura. No i wywalę do śmieci podstawkę zastępując ją własnym wyrobem. Oto obecne postępy: Łebek,tak miało być wg Linberg-a: ...tak jest/będzie wg mnie Reszta ciała z doklejoną pudełkową nogą: Tak będzie to wyglądać po sklejeniu (noga wysunięta do tyłu to ta zmodyfikowana przeze mnie): Tu sama zmodyfikowana noga: A tu wspaniały efekt po sklejeniu połówek tułowia raptorka...szew aż miło No i łączenie tułowia z ogonem: Edytowane 1 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Witam. Zasiadam i kibicuję. Mam nadzieję, że masz spory zapas szpachli . Co do tego brudzenia co pisałeś na samym początku to chyba przesadziłeś, no chyba, że "jaszczurka" będzie w błocie abo na bagnach w formie podstawki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 Chodziło mi o jakieś okurzenie nóg i może jakiś lekki wash aby wszedł w fałdy skóry.Nic więcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 W kwestii tej szpachli...źle nie jest ale dobrze też nie W każdym razie tak to wygląda: Postanowiłem zrobić też coś z oczkami Pobawiłem się w sadystę,wywierciłem raptorkowi gały... wsadziłem złote koraliki i ... wyszło tak: Od razu nabrał życia Nie wiem czy to zostawić...koralik jest tylko włożony bez kleju.To znaczy nie wiem czy dać te koraliki czy pochodzić po sklepach z pasmanterią za bardziej przeźroczystymi,takimi kolorystycznie "bursztynowymi" Na gałce ocznej namalowałbym czarną pionową źrenicę. Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Rozmiarem pasuje idealnie. Dlatego możesz też po prostu ten koralik pomalować na biało, zrobić jakieś "przekrwienia" i źrenice. Chociaż z drugiej strony widzę na tej fotce, że oko ma kolor wpadający w złoty Więc może tylko czarna źrenica na tym co jest Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 wiesz co...na tym co jest to namalowałbym po prostu źrenicę.Jakoś białe gałki oczne do dinozaura mi nie pasują...o tu np widać jaki efekt chciałbym osiągnąć. http://digital-images.net/Images/Universal/Velociraptor_5953.jpg edit: chyba zostawię ten koralik bez malowania,poniżej kadry z PARKU JURAJSKIEGO: http://i240.photobucket.com/albums/ff87/badgerface123/velociraptor.jpg http://roberthood.net/blog/wp-content/uploads/2008/06/velociraptor-jp2.jpg http://img.photobucket.com/albums/v103/Falkor/Raptor.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Dlatego podałem również drugą opcję, czyli źrenica na tym co jest Będzie git Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Czołem! W kwestii ocząt potworka...To oczywiście wersja robocza ale jakoś to Goldeneye do mnie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Pokleiłem zwierzaka do kupy.Na ten moment jest nieźle ale muszę jeszcze załatać szparę pomiędzy przednią a tylną częścią łba.Wyciągnąłem miniszlifierkę i zdarłem jakieś 70% guzów z "ciała" raptora.Wkleiłem koraliki na miejsce oczu.Źrenice namaluje po pomalowaniu całego dinusia.Cały luksus szpachlowania dinozaura polega na tym że powierzchnie szpachlowane nie muszą być gładkie jak d... niemowlaka więc martwienie się o nierówne obszary jest całkowicie niepotrzebne.Wręcz na miejscach pokrytych szpachlą zalecałbym zrobienie kilku bruzd i fałd Tak wygląda teraz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Może dasz jeszcze radę zrobić coś z zębami. Bo na drapieżnika to po zębach on nie wygląda. Mała podpowiedź TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 No stary dajesz z gadziorą. Tylko zęby przydało by się naostrzyć. bo przynajmniej na tych zdjęciach widać, że są trochę tępe, Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Spróbuję ale nie wiem czy się uda.Zaprzągnę do roboty miniszlifierkę i coś pokombinuję.Wiem że nie wygnę ich tak jak w linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Wystarczy, że podostrzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Lepiej trochę? Trudno więcej naostrzyć bo miejsca między zębami niewiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Straszny mu tyłozrgyz zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Na pewno teraz wyglądają lepiej. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Października 2009 Autor Share Napisano 3 Października 2009 Cześć! Dinuś poszpachlowany,zęby pomalowane na piaskowo (później na sucho białym zgodnie z planem),teraz będzie malowanie ciała.Oto trzy farby których planuję użyć: Szara na spód,piaskowa na górę a jasny brąz na pasy (inwazyjne ) czyli generalnie malowanie a la tygrys. Oprócz tego wash z brązu Van Dyck lub sieny palonej i lekkie okurzenie "stóp".Malowanie rzecz jasna pędzlem.Poćwiczę sobie Teraz prezentuje się tak. No jest go trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Wydaje mi się, że coś jest nie tak z dolną szczęką, jakby była za krótka. Poza tym głowa w ogóle wygląda bardziej podobnie do większych raptorów, jak deinonychus czy utahraptor - wydaje mi się że u velociraptora powinna być dłuższa i niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Października 2009 Autor Share Napisano 3 Października 2009 Do deinonycha z kolei nie pasują pazury.Nazwa "Deinonychus" znaczy "straszny szpon" i ten trzeci pazur u niego był naprawdę wielki: http://www.cbv.ns.ca/marigold/history/dinosaurs/datafiles/deinonychuspic.jpg U mojego nie jest aż tak duży.Może i żuchwa jest mała ale przedłużał jej nie będę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Czekam niecierpliwie na malowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Października 2009 Autor Share Napisano 3 Października 2009 Kolory bazowe to on już ma Zostały pasy jasnobrązowe,wash i kurz na "stopach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 No ja też czekam na malowanie. Co do kształtu głowy, że czy wiście nie jest ona zgodna z orginalnym szkieletem, i zgadzam się z Archelaosem. Mało tego według najnowszych badań sugeruje się, że były częściowo albo w całości upierzone. Ale ten model jest "kopią" tego co można zobaczyć w Parku Jurajskim i w dużej mierze mija się z prawdą naukową. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Numer z piórami znam ale nie będę go chyba obklejał jakimś włosiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 No i zwierzątko prawie gotowe Został sidol,wash,kurzenie i mat.No i podstawka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 No no jestem pod wrażeniem. Co do szczęki to miałem podobne odczucia co koledzy, ale nie jestem specjalistą więc ogólne wrażenie jest b. dobre. Malowanie jest też gut, wiec teraz czekam na finał. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi