dark2 Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Tyle dzbanków w robocie - to dołożę jeszcze jednego . Początkowo nie chciałem zakładać wątku warsztatowego, ale pstryknąłem parę fotek z produkcji. Model ma być wykonany w pudełkowym malowaniu "Eileen". Miałem parę wątpliwości co do kolorów z góry (angielska czy amerykańska zieleń) jak i z dołu (jaki szary ? a może Sky ?), zdecydowałem się jednak na kolorki zgodne z instrukcją. Model składa się przyjemnie. Zero szpachli, troszeczkę przeszlifować tu czy tam. Zresztą zobaczcie sami - fotki poniżej. Pierwszy raz pobawiłem się w zaczernienie linii podziału, ciekawe czy coś to da. Lekko nawierciłem lufy Przed malowaniem Po malowaniu Dzbanek jak się patrzy Pomalowana góra Uśmiech proszę Lśnienie by Sidolux Mam parę wątpliwości czy wybrałem odpowiednie śmigło - niby zgodnie z instrukcją Rzut z góry Następny etap -kalki, doklejenie drobnych detali, matt - mam nadzieję że już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Hmm, modelik zacny ale... zastanawia mnie tylko jedno. Zrobiłeś wash a później pomalowałeś model? w jakim celu ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Bardzo ładny dzbanuszek Mam pytanie - czym nawiercałeś lufy? Wiertełko specjalne? Ja w swoich siedem-dwójkach stosuję patent rozgrzanej szpilki. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 6 Października 2009 Autor Share Napisano 6 Października 2009 Normalne wiertło, tyle że cienkie (0.5 chyba). Te lufy były dość grube. Przy cieńszych stosuje igły od strzykawek, obcięte. Można ich użyć jako wiertła, albo zastąpić nimi lufy - wtedy jeszcze lepszy efekt. Z rozgrzanym metalem i plastikiem mam średnie doświadczenia lubi się spęczyć czasami nie tak jak bym chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 19 Października 2009 Autor Share Napisano 19 Października 2009 No i znalazłem chwilkę i obkleiłem czym się dało. Niestety tym razem była to prawdziwa walka i mówiąc szczerze troszkę średnio jestem zadowolony z efektu. Szczególnie koszmarnie kładło się pasy inwazyjne - ale to akurat da się w miarę prosto podmalować. Szachownica na osłonie silnika, to dopiero zagwozdka, mocno mi się wydaje że zrobiłem coś źle - ale nie będę Wam podpowiadał Proszę parę obrazków. Następny etap - doklejenie drobnych elementów, jakieś delikatne brudzonko i galeria. Jak są jakieś uwagi - to zapraszam, da się jeszcze może coś poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
devil03 Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Cos mi sie zdaje, ze ten model posłuży mi za przyklad, bo jutro zaczynam budowe tego samego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Przynajmniej nie widać filmu dookoła kalek, jest to tak charakterystyczne przy kalkach Academy. Chyba w całej serii modeli Dzbanków tej firmy podwozie jest nieco przydługie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Życzę powodzenia . Więcej fotek w temacie i uwag viewtopic.php?t=17611&highlight= wybierz lepszą zieleń Co do długości podwozia - przyjmijmy ze jest bez paliwa i bez amunicji, prosto z myjni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi