Skocz do zawartości

UniModels (UMMT) - Zapowiedzi/Nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zapomniełem na śmierć o tym modelu.

Jest już w sprzedaży nowy model z UM, jest nim UM 376 - Sherman T-34 "Calliope".

UM_376_Calliope.jpg

In-box wkrótce.

Napisano

skala72 sklejałem dwa modele firmy UM i w obu były gąsienice paskowo-ogniwkowe.

Pierwszy raz model firmy UM nie posiada gąsienic gumowych (paskowych) tylko są to gąsienice ogniwkowe...
Napisano
skala72 sklejałem dwa modele firmy UM i w obu były gąsienice paskowo-ogniwkowe.

Pierwszy raz model firmy UM nie posiada gąsienic gumowych (paskowych) tylko są to gąsienice ogniwkowe...

O jakim to ja modelu piszę, nie jest to T-34, nie jest to Sherman. Wszystkie Vickersopodobne miały gąsienice gumowe. Fakt, powinienem to zmienić i napisać konkretniej. THX.

Napisano
A to spoko Z tekstu wynikało że ogół.

Nic się nie stało, a raczej stało, źle napisałem i tyle. Już poprawiłem.

--------------

EDIT: Uzupełnienie

Sherman M4 z wyrzutniami rakiet T34 "Calliope" - UniModels 1/72:

jest zbudowany na bazie poprzednich modeli czołgu Sherman M4 do którego dodano nowe elementy - wyrzutnia rakiet. Zestaw składa się ze 146 części, 16 elementów fototrawionych, plastikowych gąsienic z elementów, instrukcję i zestaw kalkomanii. Cena waha się od 29,00 do 35,00 zł. In-Box wkrótce.

UM_376_Calliope.jpg

Napisano

No i kolejna zapowiedź:

GAZ-MM - UM 1/48

um_504_gazmm.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Oto lista (na chwilę obecną) modeli jakie ukażą się z firmy UniModels w tym roku:

- UM 221 - Sherman with mine exploder T1E3 - 1/72

- UM 259 - Tank carrier car with Pz.Kpfw 38(t) tank - 1/72

- UM 508 - BZ-42 Refuel Truck - 1/48

Ponadto ukażą się trzy modele drezyn pancernych Steyer – Schienenpanzer (Sp.Zug) w skali 1/72.

- UM 255 - Sp.Zug-A z wieżą Pz.IV C (zap. na 2009 r.)

- UM 256 - Sp.Zug-K wer. dowódcza

- UM 257 - Sp.Zug-L wer. łącznościowa

• 2 months later...
Napisano

W czerwcu w sprzedaży:

T-70 z armatą WT-43 (ros. BT-43) - UM 1/72

um393.jpg

Drezyna pancerna z Pz.Kpfw. 38(t) - UM 1/72

um259a.jpg

Napisano

Kurka wodna!!! jestem pełen podziwu dla firmy unimodels! W takim tempie wydawać coraz to nowsze modele. I nie ważne, że częśc z nich to sa wariacje danego typu. Grunt że się dzieje....

Ach, żeby tak nasi rodzimi producenci działali z taką ochotą

Napisano
Kurka wodna!!! Ach, żeby tak nasi rodzimi producenci działali z taką ochotą

Dużo jeszcze wody w Wiśle upłynie niż się doczekamy nowego modelu z prawdziwego zdarzenia, ale też nie ma się co dziwić. To nie zachodni rynek, na którym się po prostu kupuje.

Produkcja modelu w Polsce, z tego co się dowiedziałem, to koszmar. Firma chce dorobić się "majątku". Zamówienie w Chinach to znowu slalom z przepisami.

Napisano

masz rację. miałem (nie)przyjemność pracowania w jednej z polskich firm produkujących modele. Kiedy przyszły próbne wypraski Pz IV i się okazało że jest jakiś błąd merytoryczny szefowa stwierdziła "a co tam błąd, ciemnota i tak kupi" czy coś w tym stylu. Smutno mi się wówczas zrobiło że ma takie podejście do sprawy całej

Napisano

Modele UM lub UMMT nie są wykonane idealne (jakość wypraski), ale są i skleja się je miło ze szpachlą w zębach

Napisano

to prawda że idealne nie są, ale dzięki temu nie są nudne :-D

Do tego cena rekompensuje pewne niedoskonałości.

Napisano

Jeżeli firma UM zmieni jakość plasitku z którego odlewa wypraski ( nawet kosztem 3-5 PLN więcej za model) to moim zdaniem nie będzie miała większej konkurencji w skali 1/72.

• 3 weeks later...
Napisano

Kolejny nowy model z UMMT:

Platforma pancerna z wieżą T-34/76

ummt_622.jpg

• 1 year later...
Napisano

Z dobrze znanej wszystkim modelarzom 72 ukazały już się nowe modele:

M10 ACHILLES II C (UM 205)

m10-achilles-ii-c.jpg

Zestaw zawiera dodatkowe elementy do wersji Achilles I/II (wieża wczesna i późna), kalkomanie z polskimi oznaczeniami oraz elementy fototrawione. Gąsienice plastikowe w paskach i ogniwka.

Cena: 31.50 zł

----------

SU-122 III (UM 387)

su-122-iii.jpg

W zestawie dodatkowo standardowa blaszka z siatką na silnik i piłą, gąsienice plastikowe paski i ogniwa, tak jak we wszystkich wcześniejszych modelach SU i T-34.

Cena: 36.50 zł

• 3 weeks later...
Napisano

Wkrótce w sprzedaży nowy model pociągu pancernego: Dzerzhinets, w skali 1/72.

umt637.jpg

Cena: NN

• 2 months later...
Napisano

Czy wiadomo coś o T-37 i T-38 w 1/48 wspomnianych w pierwszym poście??

Widzę że w zapowiedziach są już od 2009 roku.

Zastanawiam się czy dotrzymają terminu 2011.

Napisano

Ciężko stwierdzić, ale ... zauważ od kiedy była zapowiedź armaty, wreszcie pojawiła się, więc.. możliwe, że modele tych "pchełek" pojawią się teraz lub w pierwszym kwartale 2012.

• 1 year later...