skala72 Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 Zapomniełem na śmierć o tym modelu. Jest już w sprzedaży nowy model z UM, jest nim UM 376 - Sherman T-34 "Calliope". In-box wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 Recka i in-box Vickers'a Mk.E type B na razie na mojej stronce, w wolnej chwili będzie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 skala72 sklejałem dwa modele firmy UM i w obu były gąsienice paskowo-ogniwkowe. Pierwszy raz model firmy UM nie posiada gąsienic gumowych (paskowych) tylko są to gąsienice ogniwkowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 skala72 sklejałem dwa modele firmy UM i w obu były gąsienice paskowo-ogniwkowe. Pierwszy raz model firmy UM nie posiada gąsienic gumowych (paskowych) tylko są to gąsienice ogniwkowe... O jakim to ja modelu piszę, nie jest to T-34, nie jest to Sherman. Wszystkie Vickersopodobne miały gąsienice gumowe. Fakt, powinienem to zmienić i napisać konkretniej. THX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 A to spoko Z tekstu wynikało że ogół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 A to spoko Z tekstu wynikało że ogół. Nic się nie stało, a raczej stało, źle napisałem i tyle. Już poprawiłem. -------------- EDIT: Uzupełnienie Sherman M4 z wyrzutniami rakiet T34 "Calliope" - UniModels 1/72: jest zbudowany na bazie poprzednich modeli czołgu Sherman M4 do którego dodano nowe elementy - wyrzutnia rakiet. Zestaw składa się ze 146 części, 16 elementów fototrawionych, plastikowych gąsienic z elementów, instrukcję i zestaw kalkomanii. Cena waha się od 29,00 do 35,00 zł. In-Box wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 No i kolejna zapowiedź: GAZ-MM - UM 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Marca 2010 Autor Share Napisano 16 Marca 2010 Oto lista (na chwilę obecną) modeli jakie ukażą się z firmy UniModels w tym roku: - UM 221 - Sherman with mine exploder T1E3 - 1/72 - UM 259 - Tank carrier car with Pz.Kpfw 38(t) tank - 1/72 - UM 508 - BZ-42 Refuel Truck - 1/48 Ponadto ukażą się trzy modele drezyn pancernych Steyer – Schienenpanzer (Sp.Zug) w skali 1/72. - UM 255 - Sp.Zug-A z wieżą Pz.IV C (zap. na 2009 r.) - UM 256 - Sp.Zug-K wer. dowódcza - UM 257 - Sp.Zug-L wer. łącznościowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2010 W czerwcu w sprzedaży: T-70 z armatą WT-43 (ros. BT-43) - UM 1/72 Drezyna pancerna z Pz.Kpfw. 38(t) - UM 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Kurka wodna!!! jestem pełen podziwu dla firmy unimodels! W takim tempie wydawać coraz to nowsze modele. I nie ważne, że częśc z nich to sa wariacje danego typu. Grunt że się dzieje.... Ach, żeby tak nasi rodzimi producenci działali z taką ochotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2010 Kurka wodna!!! Ach, żeby tak nasi rodzimi producenci działali z taką ochotą Dużo jeszcze wody w Wiśle upłynie niż się doczekamy nowego modelu z prawdziwego zdarzenia, ale też nie ma się co dziwić. To nie zachodni rynek, na którym się po prostu kupuje. Produkcja modelu w Polsce, z tego co się dowiedziałem, to koszmar. Firma chce dorobić się "majątku". Zamówienie w Chinach to znowu slalom z przepisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 masz rację. miałem (nie)przyjemność pracowania w jednej z polskich firm produkujących modele. Kiedy przyszły próbne wypraski Pz IV i się okazało że jest jakiś błąd merytoryczny szefowa stwierdziła "a co tam błąd, ciemnota i tak kupi" czy coś w tym stylu. Smutno mi się wówczas zrobiło że ma takie podejście do sprawy całej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2010 Modele UM lub UMMT nie są wykonane idealne (jakość wypraski), ale są i skleja się je miło ze szpachlą w zębach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 to prawda że idealne nie są, ale dzięki temu nie są nudne :-D Do tego cena rekompensuje pewne niedoskonałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Jeżeli firma UM zmieni jakość plasitku z którego odlewa wypraski ( nawet kosztem 3-5 PLN więcej za model) to moim zdaniem nie będzie miała większej konkurencji w skali 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 Kolejny nowy model z UMMT: Platforma pancerna z wieżą T-34/76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Z dobrze znanej wszystkim modelarzom 72 ukazały już się nowe modele: M10 ACHILLES II C (UM 205) Zestaw zawiera dodatkowe elementy do wersji Achilles I/II (wieża wczesna i późna), kalkomanie z polskimi oznaczeniami oraz elementy fototrawione. Gąsienice plastikowe w paskach i ogniwka. Cena: 31.50 zł ---------- SU-122 III (UM 387) W zestawie dodatkowo standardowa blaszka z siatką na silnik i piłą, gąsienice plastikowe paski i ogniwa, tak jak we wszystkich wcześniejszych modelach SU i T-34. Cena: 36.50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Wkrótce w sprzedaży nowy model pociągu pancernego: Dzerzhinets, w skali 1/72. Cena: NN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Eee...miejsca na cały skład to nie mam,ale na sam wagon[a fajny ci on] by się znalazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Jak znam UM to wagony będzie można dokupić jako oddzielny model :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Czy wiadomo coś o T-37 i T-38 w 1/48 wspomnianych w pierwszym poście?? Widzę że w zapowiedziach są już od 2009 roku. Zastanawiam się czy dotrzymają terminu 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Ciężko stwierdzić, ale ... zauważ od kiedy była zapowiedź armaty, wreszcie pojawiła się, więc.. możliwe, że modele tych "pchełek" pojawią się teraz lub w pierwszym kwartale 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Maja 2013 Autor Share Napisano 6 Maja 2013 Dawno nic nie było, więc..: Armored train Victory / For the Motherland - UMMT 644 M32B1 tank recovery vehicle - Unimodels 225 Pe-2R Reconnaissance aircraft with BZ-38 refueller - UniModels UM 108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi