TankRed1070 Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 O rany! Aleś ją wydetalował! Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 Haubica dostaje solidnie po ryju. Lemiesze szczególnie Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Haubica dostaje solidnie po ryju. Prawy prosty rządzi Bardzo mi się taki oklep podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 No i dalej naparzanka. Na dzisiaj koniec. Jutro jeszcze samą haubicę obtłukę a potem zacieki i wycieki. Słabo jakoś widać te obicia na zdjęciach. Jasnych prawie w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Listopada 2009 Autor Share Napisano 9 Listopada 2009 Post pod postem, ale to nie Pantera, ani Tygrys, ani nawet marny T-34 w dodatku w 1/72 więc, cóż... Złożone na sucho. Pozostało nałożyć kurz. Błota nie będzie. Suche rosyjskie lato w stepie. O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Otrzaskałeś zamek jak by służyła już dobrych kilka lat Czy zamek nie był z polerowanej stali ? Reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Listopada 2009 Autor Share Napisano 9 Listopada 2009 Właśnie wiem, ale mam zdjęcia ("Waffen-Arsenal" i "Concord") gdzie są zamki i niemalowane i malowane. Ba, jest nawet zdjęcie moździerza 21cm z zamkiem w kamuflażu zimowym. Tak więc stwierdziłem, że moja będzie malowana, ale, że farba jakoś się tego zamka nie bardzo chyciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 A to spoko, skoro są na to papiery to nie ma co dyskutować Jakiś ciągnik będziesz montował do niej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Listopada 2009 Autor Share Napisano 9 Listopada 2009 Teoretycznie tak. Jest kilka opcji Od razu odpadają Famo i podobne. Jak już to sWS. Przyszedł do mnie niedawno UNIC P-107, ale po pierwsze - nie wiem, czy dziadek by tą kolubrynę pociągnął, a po drugie - wolałbym go zrobić bez ładunku za to z kamuflażem francuskim. No chyba, że dorwę sznajderkę, to ją podepnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Piękna ta armatka. Nie ma właściwie co komentować. Dostrzegłem w koću te jasne odpryski. Te na wewnętrznej stronie wyszły cośkolwiek mało ciekawie..... Generalnie super! No i skala odpowiednia! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Listopada 2009 Autor Share Napisano 9 Listopada 2009 Dzięki za wszystkie komentarze i zainteresowanie:) Dostrzegłem w koću te jasne odpryski I tu pojawia się problem. Robię zdjęcia z lampą, bez lampy, ze statywu, niedoświetlam i potem RAW obrabiam, od razu w jpg robię. I jajco. Efekty mizerne. Dużo rzeczy nie widać na zdjęciach: jasne rysy, niektóre zacieki i zaciemnienia w centrum tych rdzawych, polerka dolnych partii lemieszy imitująca wytarcie do żywej stali... Ech... nie wiem jak robić te zdjęcia. Może przy dziennym spróbuje i poodbijam jakimiś mini blendami to co się da. To co jest po wewnętrznej stronie łap po założeniu haubicy na lawetę ginie. A co z oczu to z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Panzer4ja kolejną do kolekcji Schneiderkę dorwałem w ToraTota. Kolubryna zacna Ci wychodzi, baczaj jeno by Ci jaki Babinicz jej nie upatrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Przyszedł do mnie niedawno UNIC P-107 Ten o ACE ? To by było coś Tylko francuskie kamo i niemiecka haubica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Jendrass1 spokojna głowa. UNIC będzie francuski na 100%. Czy coś podepnę to się zobaczy. Na razie patrzę w zdjęcia i rozkminiam model. I włos (resztki) mi dęba staje. Tej haubicy bidula i tak by nie uciągnął Chyba, że wersję konną (6 rumaków na nią trzeba było). W wersji "ciężkiej", czyli takiej jak ten model, ciągnął to ustrojstwo Sdkfz 11 albo sWS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi