jachud3 Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Suuuuuuuuuuuper pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 dzięki jochud3!!! Oblachowania i nitowania ciąg dalszy. Na szczęście ten samolot miał na sobie nie wiele blach tak, więc ten etap prac mogę uznać za zakończony! Oceńcie sami jak to wyszło (mi się wydaje, że jak na pierwszy raz jest całkiem nieźle) Do następnego modelu kupię nieco lepszej jakości taśmę, bo tą kupiłem tak na próbę jak to będzie wychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 No teraz jeszcze ładniej wygląda ;D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Przy niedzieli dla relaksu dorobiłem drzwiczki żeby pilot się nie przeziębił;) i tym oto sposobem kadłub ze skrzydłami jest gotowy do malowania, więc trzeba wziąć się za skończenie silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Dla mnie bomba, tapicerka oczywiście skórzana a fotel podgrzewany, jak dbać o pilota to dbać. Czy uchwyty zasuw nie są za długie? patrząc na jedne z drzwi odniosłem takie wrażenie. Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 piękna robota!! a co to za taśmę kolega użył jako imitacja blach?? jak można to jakiś link poproszę pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Dla mnie bomba, tapicerka oczywiście skórzana a fotel podgrzewany, jak dbać o pilota to dbać. Czy uchwyty zasuw nie są za długie? patrząc na jedne z drzwi odniosłem takie wrażenie. Być może są troszkę za, długie, ale to zawsze można uciąć. Skórzaną tapicerkę też będzie miał. piękna robota!! a co to za taśmę kolega użył jako imitacja blach?? jak można to jakiś link poproszę pozdrawiam! Niestety ta taśma, której użyłem tutaj to jakiejś nieznanej firm na Allegro mają tego sporo za dobre pieniądze. Wpisz taśma aluminiowa i wyskoczy, ale w razie, co to szukaj, żeby nie była metalizowana tylko z czystego Alu im cieńsza tym lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 Witam Wszystkich Myślałem Ze nikt nie wytknie tego małego niedociągnięcia z mojej strony w postaci jednych drzwi za dużo, ale jak już się tak stało i żeby zakończyć temat typu to zalepiłem drzwi i teraz już jest chyba jasną sprawą, że jest to typ 17 (ten mały problem wyniknął z tego, że na początku miał być to Typ 24 ale później gdy dokupiłem silnik i okazało się że jest on przeznaczony do początkowych wersji było już za późno bo drzwi z obu stron były wycięte ale już po problemie) Dla niewtajemniczonych chodzi tu o uwagi z innego forum Pozdrawiam Albert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 małego niedociągnięcia z mojej strony w postaci jednych drzwi za dużoNo właśnie, trochę się zdziwiłem tymi dwoma drzwiczkami, bo raczej kojarzyłem "Iszaka" z klapą na lewej burcie, jak w Spicie, ale nie jestem ekspertem od "Jarząbków", więc jakoś tak nie interweniowałem... Ukłony wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 o właśnie, trochę się zdziwiłem tymi dwoma drzwiczkami, bo raczej kojarzyłem "Iszaka" z klapą na lewej burcie, jak w Spicie, ale nie jestem ekspertem od "Jarząbków", więc jakoś tak nie interweniowałem... Wczesne wersje od typu 5 do 17 włącznie miały tylko z lewej strony po wyżej wszystko miało już dwoje drzwi. Ale jak wspominałem już po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi