Skocz do zawartości

Polikarpow I-16 Specjal Hobby

albert091283

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

dzięki jochud3!!!

Oblachowania i nitowania ciąg dalszy. Na szczęście ten samolot miał na sobie nie wiele blach tak, więc ten etap prac mogę uznać za zakończony! Oceńcie sami jak to wyszło (mi się wydaje, że jak na pierwszy raz jest całkiem nieźle)

IMG_0250.jpg

IMG_0249.jpg

IMG_0248.jpg

IMG_0247.jpg

IMG_0243.jpg

Do następnego modelu kupię nieco lepszej jakości taśmę, bo tą kupiłem tak na próbę jak to będzie wychodzić

Przy niedzieli dla relaksu dorobiłem drzwiczki żeby pilot się nie przeziębił;) i tym oto sposobem kadłub ze skrzydłami jest gotowy do malowania, więc trzeba wziąć się za skończenie silnika.

kadub18.jpg

kadub17.jpg

Dla mnie bomba, tapicerka oczywiście skórzana a fotel podgrzewany, jak dbać o pilota to dbać. Czy uchwyty zasuw nie są za długie? patrząc na jedne z drzwi odniosłem takie wrażenie.

Pozdro Jarek

Dla mnie bomba, tapicerka oczywiście skórzana a fotel podgrzewany, jak dbać o pilota to dbać. Czy uchwyty zasuw nie są za długie? patrząc na jedne z drzwi odniosłem takie wrażenie.

Być może są troszkę za, długie, ale to zawsze można uciąć. Skórzaną tapicerkę też będzie miał.

piękna robota!! a co to za taśmę kolega użył jako imitacja blach?? jak można to jakiś link poproszę pozdrawiam!

Niestety ta taśma, której użyłem tutaj to jakiejś nieznanej firm na Allegro mają tego sporo za dobre pieniądze. Wpisz taśma aluminiowa i wyskoczy, ale w razie, co to szukaj, żeby nie była metalizowana tylko z czystego Alu im cieńsza tym lepsza.

Witam Wszystkich

Myślałem Ze nikt nie wytknie tego małego niedociągnięcia z mojej strony w postaci jednych drzwi za dużo, ale jak już się tak stało i żeby zakończyć temat typu to zalepiłem drzwi i teraz już jest chyba jasną sprawą, że jest to typ 17 (ten mały problem wyniknął z tego, że na początku miał być to Typ 24 ale później gdy dokupiłem silnik i okazało się że jest on przeznaczony do początkowych wersji było już za późno bo drzwi z obu stron były wycięte ale już po problemie)

kadub19.jpg

Dla niewtajemniczonych chodzi tu o uwagi z innego forum

Pozdrawiam Albert

małego niedociągnięcia z mojej strony w postaci jednych drzwi za dużo
No właśnie, trochę się zdziwiłem tymi dwoma drzwiczkami, bo raczej kojarzyłem "Iszaka" z klapą na lewej burcie, jak w Spicie, ale nie jestem ekspertem od "Jarząbków", więc jakoś tak nie interweniowałem...

Ukłony

wielkamucha

o właśnie, trochę się zdziwiłem tymi dwoma drzwiczkami, bo raczej kojarzyłem "Iszaka" z klapą na lewej burcie, jak w Spicie, ale nie jestem ekspertem od "Jarząbków", więc jakoś tak nie interweniowałem...

Wczesne wersje od typu 5 do 17 włącznie miały tylko z lewej strony po wyżej wszystko miało już dwoje drzwi. Ale jak wspominałem już po problemie.