Skocz do zawartości

Koenigstiger Henschel Dragon 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak sobie dłubię, zestawik Dragona bardzo przyjemny w budowie, jak dla mnie świetny Zimmerit w tej skali. Problem jest jedynie z malowaniem, nie mogę żadnego znaleźć :x Sorki za zdjęcia, ale oswajam aparat w telefonie. Na razie pomalowany przedział silnikowy i czeka na brudzenie, a na wieży widać akryl Tamki, który chcę wykorzystać jako podkład pod Vallejo.

IMAG0066.jpg

IMAG0067.jpg

Tomek

Napisano

Głównie washe w różnych kolorach, począwszy od jasnego brązu do czerni kostnej i trochę filtrów nakładanych punktowo. Farb olejne Van Gogh z White Spiritem. To nie za bardzo skala na większe popisy, małe powierzchnie utrudniają prace, no i "okolica" taka, że trudno coś urozmaicać.

Postaram się co nieco jeszcze nad nim popracować, trochę pigmentów pewnie dojdzie, ale to dopiero ja oleje wyschną.

Tomek

Napisano

Wymęczył mnie skubaniec tym żółtym, dodatkowo igła się skrzywiła w aero. Mam nadzieję jutro położyć kamuflaż, chociaż żal trochę zamalowywać ;)

3001.jpg

3002.jpg

3003.jpg

3004.jpg

3005.jpg

Tomek

Napisano
dodatkowo igła się skrzywiła w aero.

To cos ty z ta igła robi, nie mow że areo czysciłes???

Ja to tylko czyszcze jak mam cienkie linie kamo robić

• 1 month later...
Napisano

Nowe zdjęcia ;o) Zostawiłem jedno koło jezdne w akademiku, mam nadzieję, że leży grzecznie w innym pudełku No i do zdjęcia urwałem właz Lufa będzie przemalowana, bo farba odprysnęła. Jarzmo w kolorkach, lufa szara.

Zapraszam do komentowania

19001.jpg

19002.jpg

19003.jpg

19004.jpg

19005.jpg

19006.jpg

19010.jpg

19011.jpg

Tomek

Napisano

Krwisto bardzo na fotkach te odpryski wyglądają...

Jak by go obdarli ze skóry do gołego mięsa

A poza tym to mi się malarsko podoba

Napisano

Dzięki Im bardziej chcę robić zdjęcia na białym tle, tym gorzej mi wychodzą :-/ Nowa sesja na niebieskim.

19012.jpg

19013.jpg

19014.jpg

19015.jpg

19016.jpg

19017.jpg

19018.jpg

19019.jpg

19020.jpg

19021.jpg

Tomek

Napisano

Ładnie Ci to malowanie wyszło. Kolorki oczoj...ne ale pewnie w rzeczywistości nie są tak jaskrawe. Jak dasz kurz będzie w sam raz.

Pozdrawiam!