karol 111 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 oi minna * zgłaszam się do konkursu z modelem, który już trochę został zapominany, sam się zdziwiłem kiedy go u siebie znalazłem, jakoś nie miałem do niego natchnienia, ale konkurs to całkiem inna motywacja no i termin zakończenia pozwala mi z optymizmem patrzeć na kwestię zdąrzenia na czas, Wyprodukowany przez zakłady Mitsubishi od 1990 roku został przyjęty jako czołg podstawowy Japońskich Sił Samoobrony. umówmy się, że to będzie in-box zapraszam do oglądania i komentowania relacji z budowy modelu tego czołgu z kraju samurajów i drzewek bonsai ... * - znaczy po japońsku "hej wszystkim", Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 私の関係に目を維持します! * * Będę bacznie się przyglądał relacji! Model faktycznie zapomniany, szczerze to 1-szy raz widzę warsztat z nim w roli głównej, Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Kolejne fajna relacja. Musze przyznac ze chodzi mi po glowie ten Japonczyk od jakiegos czasu. Moze takie malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 adamkijak grrrr, mnie też to chodzi po głowie, ale miałem z tym wyskoczyć kiedy będę się czuł na siłach, letnie malowanie też mi się podoba i mają takie fajne oznaczenia, że szkoda by to było zakropkować i przykryć szmatami, ale zimowe to ... hmm ... wiadomo, zimowe no nic, jak będzie zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Super! Będę zaglądał, ponieważ kiedyś takiego tez sobie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Bardzo ładny model. Znam te wypraski i przyjemność ich dotykania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 26 Października 2009 Autor Share Napisano 26 Października 2009 pierwsze cięcia, pierwsze szlify, pierwsze klejenia ... wanna uzbrojona w wahacze: oraz różne widoki na tył kadłuba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 O piękny model się szykuje. Sam taki robiłem na I ZKM (link). Widzę też, że masz inny zestaw kalkomanii, niż ja miałem (ciekawe). bardzo przyjemny był w sklejaniu- wszystko do siebie pasowało . Myślę o zrobieniu go kiedyś jeszcze raz, ale w wersji zimowej z trałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 28 Października 2009 Autor Share Napisano 28 Października 2009 a więc gapa jestem, że nie znalazłem wcześniej tej relacji dzięki za link, przyda mi się, Tamiya wypuściła w sumie trzy różne zestawy tego modelu i pewnie w każdym są różne kalki, mnie też chodzi po głowie to zimowe malowanie ... kombinuję jak je zrobić, żeby nie polec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 kombinuję jak je zrobić, żeby nie polec To nie rób zimowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 To nie rób zimowego tak byłoby najprościej póki co jadę dalej, tak jak koledzy pisali wcześniej, model skleja się bez żadnych problemów i gdyby nie zabawa z blaszkami to sam model bez malowania już byłby gotowy, na teraz wygląda to tak: P.S. Zdjęcia, rzeczywistych pojazdów, które pojawiają się w mojej relacji pochodzą ze strony militaryphotos.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 No bardzo ładnie i czyściutko ale ja bym jednak uchwyty zamienił na drut miedziany bo jednak z blaszki to słabiutko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 zgadzam się z tym, blaszka to blaszka i zawsze w jednym wymiarze pozostanie płaska jak... blaszka, ale i tak wyglada to lepiej od plastikowych wypustek, które były pierwotnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Koronkowa robótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Ładnie, czysto Najbardziej podobają mi się te osłony reflektorów, tak jak Koronkowa robótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Widzę, że kleisz to o wiele czyściej, niż ja. Doskonale Ci idzie, ale jak pisali koledzy wcześniej zastanów się nad wymianą uchwytów na druciane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 nie wiem czy wystarczy mi samozaparcia, żeby powymieniać te uchwyty, właściwie już mogę powiedzieć, że mi nie wystarczy, zgadzam się, że z blaszek wyglądają licho i następnym razem takie elementy od razu zrobię z drutu, wydaje mi się, że w tym modelu uchwyty są na tyle małe, że nie będzie to tak razić kiedy będą wykonane z blaszek, no nie wiem..., maciekw masz gotowy model to możesz ocenić - racjonalizuję sobie i szukam wymówki, czy jednak mogę to sobie odpuścić ? jak to wygląda na żywo i na gotowym modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Ciekawy pojazd. Będę obserwował wątek, mam nadzieję że niedługo gdzieś dorwę taki pojazd w mniejszej skali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Odpowiem tak. Wtedy mi to nie przeszkadzało, ale dzisiaj bym robił tylko drucikowe. Dlatego, że nie wyglądają płasko i sztucznie. Ale jeśli TO masz na myśli to tak, te blaszki wyglądają nienaturalnie płasko, a zrobienie drucikowych nie jest trudne, ani specjalnie czasochłonne. Za to efekt jest razy lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 (edytowane) OK, przekonałeś mnie, (Klepas również) to jest przykład tak zwanej konstruktywnej krytyki miałem robić dzisiaj co innego ale zwalczyłem swoją niechęć do cofania się w robocie i zaczynania czegoś na nowo i tak to wygląda : najpierw blaszki: i po zastąpieniu drucikiem: te największe uchwyty zrobię na nowo, stan robót jest taki, że przykleiłem osłony boczne i zabrałem sie za wieżę, wkrótce więcej zdjęć... Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Niestety zdjęcia się nie otwierają- coś jest nie tak z adresami, które tam podałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 już ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 O WIELE lepiej, brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Brawo Brawo Brawo... teraz czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 a zatem wieża, nic ciekawego sie nie dzieje, bo wszystko pasuje i gdyby nie zabawa z blaszkami ... ale nie bedę się powtarzał, tylko wkleję zdjęcia: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi