star200 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 (edytowane) Witam przedstawię budowę a raczej przeróbkę cheviego K10 na K30 czyli rozstaw osi z 106,5 cala na 131,5 i odrobinę przystosuję go do "upalania w gnoju" In-box zamieszczę później pakę przerabiałem dwukrotnie bo źle zmierzyłem oryginał :| ale wszystko teraz jest zgodnie linijką nawet kolor podobny tutaj pierwsze malowanie i wizja ze sprężarką mechaniczną ROOTS: Natomiast zrezygnowałem z ROOTS`a i czarnego matu na rzecz bardziej wojskowego malowania. Edytowane 27 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 O kurcze, wreszcie coś dla brudnych chłopców (tzn offroad) Fajny model, czekam na efekt końcowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 fajny model. Sam kleje też chewroleta c/k10 w sklai 1:16. Musze przyznać ze rama , kabina wszytko jest takie same i no skala wieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 kozi84 Twój to jest wcześniejszy model taki z lat 70 a mój jest z 80 a druga sprawa ja staram się zrobić jak najbliżej wersji wojskowej a Twoja to tylko i wyłącznie cywil (długość ramy i paka typu flair-side) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 nom, a powiedz gdzie dorwales ten model swój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Szkoda, że zrezygnowałeś z turbiny, a wydłużenie nadało charakterku, uwielbiam takie "limuzyny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 kozi84 Tomek Majer mi go załatwił fliper_nx Ja go wydłużam wedle oryginału który powinien mieć 131,5 cala rozstaw osi bo stwierdziłem że 106,5 cala to taki trochę krótki jak na pick-upa się wydaje. Jeżeli ktoś się spotkał z wersją K5-Blazer to mam wielką prośbę o danie namiarów bo niemogę nigdzie znaleźć na Ebayu są ale starsze wersje a ja chcę akurat tą może być nawet CUCV 1009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Maaarcin! Ty żyjesz Zobaczymy co tam wymodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 Praetorian Żyję żyję ale co to za życie... Jeszcze 3 tygodnie temu chodziłem do pracy na 12-13 godzin dziennie więc wiesz :| teraz jest troche lżej ale i tak niewiele czasu posiadam dla siebie a raczej na modzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 No skąd ja to znam. Całe szczęście skończyły się wakacje- zaczęły się wakacje Dopiero teraz na studiach mam chwilę dla swoich hobby. Ale niedługo popada śnieg i się zacznie driftowanie, co nie? Trzymam kciuki za model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Kolejne etapy: Przeróbka z GMC na Chevy No i to co spędza sen z powiek każdemu off-roadowcowi jaki rozmiar kół... 38 cali bez podcinania czy 44 cale ale z podcinaniem? Jedna obok drugiej dla porównania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 38 bez podcinania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Wg mnie też 38 lepiej wyglądają! 44 to już taki bardziej hardcore... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Fajny projekt. Jak dla mnie to lepiej wyglądają 38. A możesz powiedziec skąd masz takie terenowe koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Niestety orurowanie muszę zdjąć bo halogeny się nie mieszczą :| i zrobię nowe. skwarciu21 Opony te 38` były oryginalnie w zestawie natomiast 44` Boggery kupiłem na ebayu amerykańskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Wygląda świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 26 Października 2009 Autor Share Napisano 26 Października 2009 Kolejne fotki: kangur na zderzak zrobiony od podstaw bo w starym, oryginalnym nie mieściły się halogery Wydech zrobiony według własnego pomysłu: I całokształt brakuje jeszcze paru elementów i będzie fajrant, na tylnym zderzaku ryfelek przyklejony. Zastanawiam sie nad kangurem z halogenami na pace, ale to wyjdzie w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Zastanawiam sie nad kangurem z halogenami na pace, ale to wyjdzie w praniu. Moim zdaniem bardzo ładnie by uzupełniał wygląd tego samochodu Będę zawiedziony jak go nie zrobisz Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Popieram w 100%!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 27 Października 2009 Autor Share Napisano 27 Października 2009 No i witam modelik praktycznie skończony tylko rejestację i jakąś kalkę nakleję Budowa, prezentacja kangura samego i z halogenami mam nadzieję, że się będzie podobać. Zdjęcia nie są chronologicznie coś fotobuket namieszał. Dla znawców od razu mówię że jest to mieszanka wojaka i cywila stąd te chromy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 bardzo fajny:). I nawet szybko go zbudowałes:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Mógł być minimalnie wyższy, ale jest dobrze Cieszę się, że się zdecydowałeś na zrobienie tego kangura Czekam na finał Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Doskonale Ci to wychodzi. Chyba mam wreszcie motywację do przerwania zastoju w swoim warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 Okej modelik skończony więc zapraszam do galerii viewtopic.php?p=277338#277338 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi