Gość Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 No i idziemy do przodu Czekam na dalszy postęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Proszę nie wklejać w całości fotek większych niż 800 x 600 pikseli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Nieżle to wygląda. czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Jeszcz jedno pytanie: czy jak zamierzam użyć szpachli, to mam ją "dodać" od razu po sklejeniu kadłuba, czy jak już wyschnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 No nie poszalał Revell z tym kokpitem, na poziomie Hot Wheels`a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Co do szpachli. To szpachle kładź dopiero jak wyschnie klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Całkiem nieźle Ci idzie ale rozcieńczaj bardziej farbę jak malujesz pedzlem, unikniesz chropowatosci takich jak na goleniach podwozia, pedzlem też sie gładko da położyc. Spójrz na wnęki goleni tu farbka rozłożyła Ci sie idealnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 Niestety przez długi czas miałem mnóstwo nauki, więc nie miałem czasu, by posklejać model, lecz ostatnio trochę się rozluźniło, więc pomalowałem skrzydła oraz skleiłem kadłub. Kadłub podczas schnięcia: Pomalowane skrzydła: Wyschnięty kadłub: Pzdr, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Kawał grzmota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Też na mnie czeka i też chciałem z nim startować do konkursu, ale jednak wystartuję z czym innym, żeby nie kopiować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Ciąg dalszy prac: Przyklejone skrzydła: Zrobione tylne podwozie: Oraz obudowy prowadnic do przesuwania klap (podczas schnięcia): P.S. p_bladek, dzięki za radę - wykorzystałem i jest o wiele lepiej. Mam nadzieję, że widać to na zdjęciach (możliwe, że na zdjęciach jest trochę chropowatości, lecz jest to wina słabego obiektywu - w rzeczywistości takich nie ma) Pozdrawiam. Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiTower Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Oraz dodatkowe zbiorniki na paliwo (podczas schnięcia): Mam nadzieję,że to jest żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Tak, tak... to był żart A tak na serio to trochę mi się pomyliło Już poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Dokładnie są to siłowniki klap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 Ostatnio mam więcej czasu, więc prace idą do przodu: Przyklejone siłowniki klap: Oraz sklejone i pomalowane "wnętrze" silnika: Pozdrawiam. Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Bardzo dawno nie sklejałem (mnóstwo nauki) lecz teraz wziąłem się do roboty. Gotowe silniki: Oraz wszystko sklejone ze sobą: Jutro malowanie kadłuba... P.S. Zainwestowałem w aerograf i (jak na razie) sprężone powietrze. Mam pytanie: w jaki sposób zamaskować okienka aby farba ich nie zakryła ? Pozdrawiam. Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Na tym etapie to ja widze raczej tylko maskol. Przed sklejeniem kadłuba mozna by było jeszcze trysnać farbką w miejscu okienek a później nakleic na pomalowane miejsce tasme i domalować jak już Byś te połówki skleił, a teraz to tylko maskol. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiTower Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Mam pytanie: w jaki sposób zamaskować okienka aby farba ich nie zakryła ? Które okna??i po co??w zestawie są kalki na okna przeźroczyste i ciemne tak samo jak oszklenie kokpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 Ciąg dalszy prac - wklejone oszklenie kokpitu, oraz przyklejona część kalkomanii (jedna strona kadłuba): Początek kładzenia kalkomanii... ...i efekt końcowy (tylko jedna strona kadłuba): Pozdrawiam, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 Airbus A380 skończony. Zapraszam do galerii: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=19667 Pozdrawiam, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi