Gość Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Witam , witam Mieliśmy wcześniej tamem o "moich pasażerach" ja postanowiłem założyć ogólny tamem o tych samolotach. Piszemy tu o problemach z budowy itp czyli modele jak i oryginały. Czekam na 1wszy post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 KonDi się nie wysilił* i może nie pierwszy post (bo pierwszy został już napisany) ale jeśli można to ładnie poproszę o potwierdzenie poniższych malowań B737 jakie oferują producenci kalkomanii SP-KEK WEA SP-LSF LOT retro przyznaję bez bicia, że jakiś czas temu przejrzałem tylko airliners.net ale albo nieuważnie albo nie było fotek potwierdzających takie malowanie EDIT: taki mały wniosek by zmienić nazwę tematu np. na "Samoloty polskich przewoźników" by po kilkudziesięciu stronach o wszystkim i o niczym temat nie stał się bezsensowny Jędrek *swoją drogą, co to jest "tamem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Ten retro to czysta abstrakcja. Miał taki być , ale powstał "złoty". Pojawiły się do niego kalki , lecz nieaktualne ;) SP-KEK to też jakiś wymysł. Był taki http://lotnictwo.net/foto.php?id=137223 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Ten retro to czysta abstrakcja. pierwsze co mi nie pasowało to rejestracja nasze 737-400 to SP-LL.. drugie to brak zdjęć SP-KEK to też jakiś wymysł. Był taki http://lotnictwo.net/foto.php?id=137223 to drugie malowanie też jest na kalkach i od początku je właśnie mam zamiar użyć dzięki Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 (edytowane) Reg SP-LSF należy do Iliuszyna- 18W, którego LOT już dawno się pozbył, a B737 o takich znakach nie istnieje: Pozdr. Edycja: Napisałem elaborat o treści niemal słowo w słowo jak post kolegi b.aleksandrowicza, więc żeby nie pisać 3 kropek zostawilem fotkę Edytowane 25 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Poszukuje pliku do wydrukowania "domowych kalek" do A321 ( może firmowe malowania lub jakieś inne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 w sumie szkoda, że nie ma takiego malowania retro na B737 fajnie by wyglądał Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Był projekt. Czy fajny , możliwe. Dużo linii posiada malowania retro. LOT poszedł na oryginalność i zrobił złotego. Też ładnie. Po za tym to temat rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 A ma ktoś może jakąś większą ilość kaleczek polskich? Chętnie bym odkupił coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Albo. Ma ktoś plik do wydrukowania kalek LOTu do 737 1/144? Pilne! A tak na marginesie to mi się bardziej podoba malowania na złoto niż retro...ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 LOT poszedł na oryginalność i zrobił złotego. Też ładnie. o tak, "złoty" też mi pasuje ale przeciwko retro nic nie mam, byłby to fajny smaczek Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysł Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 SP-KEK to też jakiś wymysł. Proszę nie szargać mojego nicka ;-) Malowanie nie jest wymyślone, tylko rejestracja pomylona. To był SP-KEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Wybacz :P I tak błąd ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Malowanie nie jest wymyślone, tylko rejestracja pomylona. To był SP-KEN o! i to jest dobra odpowiedź, wielkie dzięki Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Jak z tymi kalkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Konrad, załóż wątek w dziale Giełda, który generalnie służy ogłoszeniom Kupię, Sprzedam, Poszukuję itp. Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 No ale to nie jest żadna giełda. J anie chce kupić lecz poszukuje pliku do wydrukowania kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 No ale to nie jest żadna giełda. J anie chce kupić lecz poszukuje pliku do wydrukowania kalkomanii. Drukujesz kalki? Ja jeszcze nie, ale zdecydowalem wymienić drukarkę w najbliższym czasie na taką , która będzie mogła drukować to , czego nigdzie się nie kupi. Moim pierwszym projektem będzie An-24 w pierwszym lotowskim malowaniu sprzed 1978 roku. Na stary Plasticartowy model w 1:100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 A znacie jakiś program w którym można stworzyć te kalki? Słyszałem o jakimś ale nie da się go ściągnąć. Pasowało by mi wydrukować napis LOT Polish Airlines takiej wielkości jak nad okna. , logo na stateczniki , rejestracje oraz drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 A znacie jakiś program w którym można stworzyć te kalki? Photoshop , gimp , cokolwiek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Ale w odpowiednim rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Myślę że kwestia twojego dopasowania. Ty chciałbyś gotowe kontury dopasowane do skali , które wypełnił byś na swój pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 No mniej więcej. Chciałbym to w skali. Jak pisałem Napis LOT Polish Airlines ( tak jak w LOT charter) rejestracje , logo na statecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 poszukaj programu do tworzenia grafiki wektorowej, stworzysz raz rysunek a potem będzie mógł dowolnie go powiększać czy zmniejszać (1:144, 1:200 do jakiej chcesz skali) Jędrek ps. giełda to także poszukuję, zamienię, oddam itp. ale to widzę już zrozumiałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 A znacie jaki program do tej grafiki? Do pobrania i po polsku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi