Skocz do zawartości

SAMOLOTY PASAŻERSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , witam

Mieliśmy wcześniej tamem o "moich pasażerach" ja postanowiłem założyć ogólny tamem o tych samolotach. Piszemy tu o problemach z budowy itp czyli modele jak i oryginały.

Czekam na 1wszy post

• Odpowiedzi 63
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

KonDi się nie wysilił* i może nie pierwszy post (bo pierwszy został już napisany) ale jeśli można to ładnie poproszę o potwierdzenie poniższych malowań B737 jakie oferują producenci kalkomanii

SP-KEK WEA

PA110279.jpg

SP-LSF LOT retro

PA110282.jpg

przyznaję bez bicia, że jakiś czas temu przejrzałem tylko airliners.net ale albo nieuważnie albo nie było fotek potwierdzających takie malowanie

EDIT: taki mały wniosek by zmienić nazwę tematu np. na "Samoloty polskich przewoźników" by po kilkudziesięciu stronach o wszystkim i o niczym temat nie stał się bezsensowny

Jędrek

*swoją drogą, co to jest "tamem"?

Napisano
Ten retro to czysta abstrakcja.

pierwsze co mi nie pasowało to rejestracja nasze 737-400 to SP-LL.. drugie to brak zdjęć

SP-KEK to też jakiś wymysł. Był taki http://lotnictwo.net/foto.php?id=137223

to drugie malowanie też jest na kalkach i od początku je właśnie mam zamiar użyć

dzięki Jędrek

Napisano (edytowane)

Reg SP-LSF należy do Iliuszyna- 18W, którego LOT już dawno się pozbył, a B737 o takich znakach nie istnieje:

0248148.jpg

Pozdr.

Edycja: Napisałem elaborat o treści niemal słowo w słowo jak post kolegi b.aleksandrowicza, więc żeby nie pisać 3 kropek zostawilem fotkę

Edytowane przez Gość
Napisano

Poszukuje pliku do wydrukowania "domowych kalek" do A321 ( może firmowe malowania lub jakieś inne)

Napisano

Albo. Ma ktoś plik do wydrukowania kalek LOTu do 737 1/144?

Pilne!

A tak na marginesie to mi się bardziej podoba malowania na złoto niż retro...ale to moje zdanie.

Napisano
LOT poszedł na oryginalność i zrobił złotego. Też ładnie.

o tak, "złoty" też mi pasuje ale przeciwko retro nic nie mam, byłby to fajny smaczek

Jędrek

Napisano
SP-KEK to też jakiś wymysł.

Proszę nie szargać mojego nicka ;-)

Malowanie nie jest wymyślone, tylko rejestracja pomylona. To był SP-KEN

Napisano
Malowanie nie jest wymyślone, tylko rejestracja pomylona. To był SP-KEN

o! i to jest dobra odpowiedź, wielkie dzięki

Jędrek

Napisano

Konrad, załóż wątek w dziale Giełda, który generalnie służy ogłoszeniom Kupię, Sprzedam, Poszukuję itp.

Jędrek

Napisano

No ale to nie jest żadna giełda. J anie chce kupić lecz poszukuje pliku do wydrukowania kalkomanii.

Napisano
No ale to nie jest żadna giełda. J anie chce kupić lecz poszukuje pliku do wydrukowania kalkomanii.

Drukujesz kalki? Ja jeszcze nie, ale zdecydowalem wymienić drukarkę w najbliższym czasie na taką , która będzie mogła drukować to , czego nigdzie się nie kupi.

Moim pierwszym projektem będzie An-24 w pierwszym lotowskim malowaniu sprzed 1978 roku. Na stary Plasticartowy model w 1:100.

Napisano

A znacie jakiś program w którym można stworzyć te kalki?

Słyszałem o jakimś ale nie da się go ściągnąć.

Pasowało by mi wydrukować napis LOT Polish Airlines takiej wielkości jak nad okna. , logo na stateczniki , rejestracje oraz drzwi.

Napisano

No mniej więcej.

Chciałbym to w skali. Jak pisałem Napis LOT Polish Airlines ( tak jak w LOT charter) rejestracje , logo na statecznik.

Napisano

poszukaj programu do tworzenia grafiki wektorowej, stworzysz raz rysunek a potem będzie mógł dowolnie go powiększać czy zmniejszać (1:144, 1:200 do jakiej chcesz skali)

Jędrek

ps. giełda to także poszukuję, zamienię, oddam itp. ale to widzę już zrozumiałeś