stroju Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 (edytowane) Mój najnowszy nabytek z Lublina: Nowość od Toro Model, druga z planowanej serii czterech figurek polaków z Afganistanu, do sprzedaży wejdzie w Listopadzie. Przedstawia żołnierza z III zmiany uzbrojonego w ręczny karabin maszynowy PKM. Do rzeczy: Pudełko: W środku znajdziemy, kolorową karteczkę ze zdjęciami z Afganistanu po jednej stronie i wskazówkami malowania i opisem kalkomanii na drugiej, na kalkach znajdziemy naszywki ze stopniami, flagami itd Kalka (naszywki stopni na zdjęciach nie wyszły, gdyż są białe na białym tle, ale co jest to jest pokazane w instrukcji) I sama figurka: Z odciętymi już wlewami, bardzo łatwo i niekłopotliwie się je usuwało: PKM: Prowizorycznie złożona: Ogólnie sprawia pozytywne wrażenie, ładny odlew, bez nadlewek i bąbli. Wkrótce zamieszczę zdjęcia figurki pomalowanej surfacerem, aby lepiej było widać detale bo kolor żywicy utrudnia fotografowanie detali... Na koniec fotka egzemplarza wystawionego w Lublinie: Dołączyła już do będącej w sprzedaży pierwszej figurki żołnierza z karabinkiem mini Beryl: Edytowane 27 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 No w końcu robią naszych, myślałem że się nie doczekam. Figurka całkiem całkiem tylko ta biała żywica, szara byłaby chyba lepsza ale jest to tylko moja opinia. No i ta kalkomania też plus bo rzadko się spotyka żeby producent dawał je w pudełku razem z figurką, przynajmniej czas i nerwy zaoszczędzisz na malowaniu naszywek. Tak z ciekawości ile zapłaciłeś za nią . Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 27 Października 2009 Autor Share Napisano 27 Października 2009 No w końcu robią naszych, myślałem że się nie doczekam. Mają jeszcze w ofercie pancerniaków, tj załogę leoparda do włazów, załogę leoparda idącą i stojącego oficera, następny z tej serii to będzie kierowca Wolfa Z żołnierzy PKW to oprócz tych dwóch, będzie jeszcze jeden idący, podobny do tego z PKM ale chyba z Berylem i drugi siedzący ze zdjętym hełmem i pijącym napój orzeźwiający Figurka całkiem całkiem tylko ta biała żywica, szara byłaby chyba lepsza ale jest to tylko moja opinia. Tomek mówił że każda partia jest odlewana z innej, jaka jest akurat dostępna na składzie. Ta z pierwszej serii jest z żółtawej. W piątek ją skleję i pomaluję surfacerem to będzie lepiej detale widać. No i ta kalkomania też plus bo rzadko się spotyka żeby producent dawał je w pudełku razem z figurką, Wszyscy współcześni Polacy od Toro są z kalkami, choć to troche podnosi cenę zestawu... Tomek coś mówił że producenci straszne ceny dowalają... Tak z ciekawości ile zapłaciłeś za nią 45zł, oba zestawy kosztują tyle samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Dzięki, całkiem znośna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 wielkie dzięki za In-Box'a przez chwilę się zastanawiałem nad tym co jest w pudełku i czy aby nie kupić. Teraz już wiem. Nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 27 Października 2009 Autor Share Napisano 27 Października 2009 Jeszcze nie koniec in-boxa, jak pomaluję go surfacerem to na fotkach będzie widać jak naprawdę wygląda... będzie może lepiej widać detale... na razie na fotkach wszystko się rozmyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Figury bardzo zacne , sam zaczołem tez juz jedna dłubac. Jedyny mały bład to kamo munduru na pomalowanej figurce reszta jest jak najbardziej godna polecenia. Oby więcej takich fajnych figurek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 No obiecane fotki po malowaniu surfacerem, teraz widać rzeczywistą jakość detali: I jeszcze w porównaniu z figurasem firmy Alpine Miniatures: No to inbox został ukończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi