Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Witam hammerowiczów i fanów produktu General Motors. Wezmę udział z modelem który wziąłem w sumie przypadkowo, nie myślałem o nim wcześniej ale... Nie mam jako takiego malowania. Ba Academy zapomniało dodać kalkomanie więc będę musiał improwizować, brak funduszy spowodował automatycznie brak dodatków ale model będę traktował jako element dioramki z M2 Bradley który ma zamiar imitować patrol w Iraku. Model znany więc nie będę się rozpisywał ( a tak w sumie nic o nim nie wiem ) Panicznie szukałem info na temat 1025 ale w google cisza jak makiem zasiał. No ale ja się tu produkuje a sklejać ktoś musi! Wyczytałem że czas do lipca 2010... Czyli? Czyli jak dla mnie o jakieś 70% za długo ale zbudujemy, zostawimy zdjęcia później ocenicie WY. Więc jak wspominałem wersja NEUTRAL malować będę oczywiście pędzelkiem, farbę wybrałem 4711 (póki co próbuje ją otworzyć )Nie sądzę żebym dobrze dobrał odcień ale w końcu żadnego konkretnego modelu nie buduje, poza tym widziałem sporo HUMVEE z naprawdę różnymi stopniami koloru żółto-piaskowego. Także życzę powodzenia innym kolegom i sobie Tak tylko żeby nie było że mam już go zrobionego i że nie będzie na co oczkami lookać [Tym zdjęciem się nie zrażajcie, robione na szybko w samym warsztacie będą dużo lepsze] [chyba... ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 No i świetnie. Że bez dodatków to nie szkodzi. Na początek wystarczy. W zasadzie 2 rzeczy które mógłbyś sam zrobić, a dałyby sporo modelowi, to: 1) Zmienić "klocek-osłonę silnika", którą daje Academy pod radiem na prawidłową, oraz 2) zrobić amortyzatory i sprężyny zamiast elementów danych przez Academy. Obie przeróbki nie wymagają dużo pracy, a znacznie podnoszą wizualny efekt. Powodzenia! P.S. Pod TYM LINKIEM znajdziesz trochę zdjęć M-1025, między innymi wnętrze. Link prowadzi do PrimePortal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Tomek, piszesz o ewentualnej dioramce z Iraku. Jeżeli masz na myśli OIF, to ten model "spudła" kompletnie się nie nadaje. No chyba, że myślisz o Pustynnej Burzy, wtedy jak najbardziej. Brakiem kalek się nie przejmuj. Możesz zrobić pojazd należący do US Army (nie do Military Police) bez oznaczeń na drzwiach: Możesz też odwrócone "V" namalować od ręki: Gdyby Ci się jakoś udało zdobyć kalki, masz tu kilka zdjęć oryginałów: Tu nie widać, czy ma oznaczenia na drzwiach, ale zdjęcie fajne : Kamuflaż można też zrobić błotem: Wszystkie fotki z PB. Masz na nich różne wersje (M1025, M1026, M1044, M1045), ale "ogólne zasady" takie same. Zbuduj nam tu ładny model Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 Witam! Po 1-szym dniu pracy, zmontowałem rurki i inne bzdety ramy, pomalowana i... I własnie, czarny nalot który w 100% wam się nie spodoba, mówię od razu, poprawie to (kiedyś ) Teraz odpowiem Qdłaty 2 zmiany, 2 zmiana no jak widać Szukałem odpowiedniego drutu ale nic takiego nie znalazłem, zostawiłem zestawowe, no nie wyszło przy następnym hamerku postaram się lepiej (w ogóle zaskoczył mnie rozmiar! Skala 35 ale na za duży on jest) A z 1-szą... nie wiem o co na razie chodzi bo do "kokpitu" nie doszedłem A zdjęcia z Primeportal oczywiście obczaiłem jak pierwsze! kubisz Chodziło o "derset sztorm" Sam mam nadzieje że ludzie z modelu wyjdą Posklejamy zobaczymy I update: Nie wiem aparat się obraził że takie zdjęcia robi... No to tyle na dziś, nie bijcie to mój 1 humvee... Ale nie 1-szy model hyhy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 A co ty mi tu odstawiasz Bierz się za T-72 i bez gadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 Teciak poczeka na swoją kolej Tym czasem pytanko, czy ta tabliczka ma szanse na umieszczenie jej na tyle Humvee? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 czy ta tabliczka ma szanse na umieszczenie jej na tyle Humvee? Nie wiem co tam jest napisane, ale wygląda fajnie. Jeśli chodzi o amortyzator, to na sprężyny nadają się sprężynki od długopisów. Jeśli chodzi o przeróbkę kokpitu, to ważne, aby zrobić to zanim zaczniesz do "wanny" przyklejać inne części. Chodzi po prostu o wygodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Trochę te napisy takie krzywawe. Ja osobiście polecałbym wykonanie tablicy poprzez wydrukowanie jej na drukarce, a potem ewentualne zabawy. Zajrzyj do galerii mojego M998, tam drukowałem, lub też do bodajże portugalskiego Humvee Kubisza, chociaż to ISAF Edit: Przykładowo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Tablice owszem, pikne, ale pamiętaj, że to wszystko OIF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Listopada 2009 Autor Share Napisano 4 Listopada 2009 OIF tak też myślełem, no nic będzie tablica na innego hammera I taki skromne zdjęcie, koła gotowe do montażu ale dopiero przyczepie na sam koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Listopada 2009 Autor Share Napisano 4 Listopada 2009 I dzisiejsza ostateczna aktualizacja Farba troszkę mokra jeszcze Skromnie ale czasu za wiele nie ma... Dochodzę do kabiny, ma ktoś foto pedałów? I wyjaśnijcie co nie tak z nim jest A i jeszcze smutna informacja... Zgubiłem oszklenie :/ O ile szyby to nie problem to światła już tak... Muszę poszukać coś na wymianę... Tak to jest jak czysto w pokoju Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 (edytowane) Zdjęcia pedałów: Co z nimi nie tak? Są płaskie, odlane razem z "wanną". Może też coś da Ci skan instrukcji Edka: Edytowane 4 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Listopada 2009 Autor Share Napisano 4 Listopada 2009 Co z nimi nie tak? Są płaskie, odlane razem z "wanną". Tzn co jest nie tak z wnętrzem A pedały, no bardzo mi się nie spodobały... Dzięki za foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 Co z nimi nie tak? Są płaskie, odlane razem z "wanną". Tzn co jest nie tak z wnętrzem A pedały, no bardzo mi się nie spodobały... Dzięki za foto Źle przeczytałem. Nie wiem dokładnie, o co pytasz, ale we wnętrzu najbardziej razi ten kloc pod radiem. Powinien tam być taki ładny stolik: Pedały pedałami, gorzej z reflektorami. Może znajdziesz coś na podmianę, bo zdjęć całkiem "ślepych" Humvee to ja nie widziałem. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Listopada 2009 Autor Share Napisano 4 Listopada 2009 Uuu no faktycznie ten kloc to wpadka. Ale nie wiem czy to wymienię, strasznie ciężko się tnie ten plastik, później to formować, to chyba na razie wykracza poza moje umiejętności... Myślę że wnętrze zrobię zestawowe bo bez blach to tu nic nie zdziałam. Mam nadzieje że się nie obrazicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 Mam nadzieje że się nie obrazicie A niby czemu? Zamknięty Humvee z Academy też jest całkiem sympatycznym modelem. Faktycznie doprowadzenie wnętrza do zgodności z oryginałem to duża kupa roboty. Możesz za to trochę poszaleć na zewnątrz i go obładować, np. tak jak na tym zdjęciu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Listopada 2009 Autor Share Napisano 5 Listopada 2009 I dzisiejsza aktualizacja, Sherman poratował oczy Hummerka, teraz wyglądają po ludzku, coś tam widać pod prawym światłem zacieka ale już to poprawiłem Tym czasem zrobiłem też wnętrze, jeszcze jedna warstwa na drzwi i zacznę montować szyby które zrobię z tego co leży na pomarańczowej zakrętce I zrobiłem PANCERNY uchwyt Troszkę za gruby ale... Z tyłu jeszcze światełka pomalowałem. Więc do zakończenia zostało nie wiele elementów i powoli będę rozbijał moje niebieskie studio do zdjęć "galerianych". Coś się rozsypało we wnętrzu ale posprzątane, nie chciałem już dopieszczać bo jeszcze bym zepsuł. Oczywiście przygotowuje jeszcze śpiwory i bagaże Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 Całkiem całkiem. Tylko domaluj krawędzie tylnych świateł. Uchwyt nie taki zły, tylko jakbyś go bardziej dogiął, żeby nie był półokrągły tylko bardziej prostokątny. No i pedały też Ci takie trochę pancerne wyszły. Szkoda, że nie zdecydowałeś się zrobić czegoś z tym "klocem" pod radiem. No i doszlifuj ślady po ramkach na tylnej klapie i ramie przedniego okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 Radio - masz zapewnie dostęp do drukarki - wydrukuj mapę na jak najcieńszym papierze ładnie poskładaj w harmonijkę zegnij na pół o połóż na radiu tak żeby częściowo zasłaniała (zwisajaca zagięta część) przednią część, na widocznej "desce rozdzielczej" radia dorób spiralkę kabelka i powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 Galeria Qdłaty Pancerny Humvee, zapiszę to i zastosuje przy next Humvee BaldPuma Radia dalej nie męczyłem bo jak przeczytałem wypowiedź było już po... Dziękuje wszystkim za uwagę i zapraszam za... (pomyśle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi