Seb Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Ponieważ najwcześniejsze Tygrysy Dragona są trudno osiągalne i do tego osiągają ceny z kosmosu postanowiłem zbudować "wcześniaka" z zestawu Tamiya. W dodatku mam na razie dość męczarni z modelami Dragona. W tym celu zaopatrzyłem się po raz trzeci w ten zestaw: Trochę sobie utrudniłem sprawę, ponieważ do takiej przeróbki najlepiej nadaje się "Afrykańczyk" Tamiya, ale co tam, lubię takie zabawy. Sprawę mam trochę ułatwioną, bo zostało mi dużo części DML-a właśnie do wersji "Initial, które znalazły się na ramkach do późniejszych Tygrysów. Z literatury mam bardzo dobrą książkę rosyjską "Pierwyj Tigr", gdzie znalazło się od groma zdjęć i bardzo dobre plany. I właśnie przeglądając rzeczoną knigę zauważyłem, że "wcześniaki" na tylnej płycie miały coś takiego (zaznaczone w kółku) : Co to było i do czego służyło ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Faktycznie z jednej strony miały taki element. Szczerze mówiąc nie wiem co to jest jako element do holowania raczej odpada, może jakaś podstawa pod antenę ? W tym elemencie w środku wycięte jest koło a nie za głębokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Witam. Może ten rysunek z Achtung Panzer o Tygrysach będzie pomocny. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 Dzięki bigmodel, czyli tak jak pisał Ritter, podstawa pod dodatkową antenę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 A czy wybrałeś już konkretnego Initiala? Milusio prezentowałby się ten zimowy szaro-biały - dość znany ale ładniusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Szaro-biały z pewnością by ładnie wyglądał jednak sporo roboty z tym kamo jest a efekt różny wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 Chodzi Wam o "121": Rzeczywiście efektowne malowanie i nie takie trudne do wykonania. Musiałbym skombinować zasobnik od "trójki". Można zawsze zrobić bez kamo: Zastanawiam się też nad "112", ale co tam się dzieje na tylnej płycie ? Na pewno jest tam klocek pod lewarek i chyba sam lewarek, ale co jeszcze ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Seb, na 112 z tylu jest tam jeszcze siekiera i młotek - gdzieś mi się już obiła o oczy fotka 112-stki z tyłu. Aha ona ma jeszcze gąski transportowe - przynajmniej na tej fotce - fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Listopada 2009 Autor Share Napisano 4 Listopada 2009 Dzięki, ale zdecydowałem się chyba na "121", podoba mi się to zimowe kamo. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 Jednak przerobienie wczesnego Tygrysa Tamiya na "Initiala" okazało się trudniejsze niż myślałem, więc trzeba było kupić "afrykańczyka": Dzięki temu przeróbek będzie o wiele mniej, przede wszystkim odpada zaślepianie dużego włazu po prawej stronie wieży i kombinowania jak zrobić otwory wizjera kierowcy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Fabryka tygrysów hehe, noo ciekawy projekt się szykuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 A co z tym zrobisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 A co z tym zrobisz?? Czyli z tamtym ? Wymieniłem na tego. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 hmm, ja przepraszam z góry ze sie wknacam w wątek ale jaka role spełniaja te rurki które sa umiejscowione po obu stronach kadłuba przy zaczepach lin holowniczych? one sa z drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 Te rurki to element systemu filtrów Feifel, to te cylindry na rogach tylnej płyty. Jedna rurka zasysa powietrze, które przechodzi przez filtr, druga doprowadza powietrze do silnika. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Hmm wiem do kogo zwrócić się o pomoc merytoryczną gdy będę budował swojego kociaka Jesteś u mnie na wizji cały czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 Dzięki, służę pomocą. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 kurde, jednak sie wyrazilem nieprecyzyjnie, poprawiam sie to są jakies przepychacze? bo widzialem rozne wersje malowania i sam sie zastanawiam jak to potraktowac. Co do warsztatu to dzielnie kibicuje, podziwiam warsztat i wiedze w temacie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 to są jakies przepychacze? bo widzialem rozne wersje malowania i sam sie zastanawiam jak to potraktowac. Jest to 6-cio częściowy wycior. Były drewniane z metalowymi okuciami jak i całe stalowe. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Seb rozumiem że podstawę pod dodatkową antenę na tylnej płycie będziesz musiał dorobić ? Tak mi się wydaje gdyż właśnie zaprzestano montowania go po wprowadzeniu filtrów feifel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bch11 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 co to jest to z tyłu ta wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 co to jest to z tyłu ta wieży Bardziej dokładnie precyzuj pytania bo nie wiadomo o co chodzi. Chodzi o zasobnik z tyłu wieży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Listopada 2009 Autor Share Napisano 9 Listopada 2009 Seb rozumiem że podstawę pod dodatkową antenę na tylnej płycie będziesz musiał dorobić ? No oczywiście że dorobię PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bch11 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 masz tigera pancer 4 lub 3 to obruć wieże i powiec jak to się nazywa to z drugiej strony lufy Pisownia, interpunkcja, ortografia - kolejne posty w tym stylu będą wycinane. Popracuj nad tym. Moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 masz tigera pancer 4 lub 3 to obruć wieże i powiec jak to się nazywa to z drugiej strony lufy To się nazywa "zasobnik wieżowy", służył do przechowywania róznych rzeczy, części zamiennych, wyposażenia załogi itd. Padr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi