jurayahip Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Nie bój się ciąć , ścinać , zamieniać - to jest dopiero frajda. zobacz ile faktycznie zostaje z fabrycznego zestawu.Reszta to praktycznie to co nasze panie wyrzucają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 zachęcony Waszymi podpowiedziami i radami pomyślałem,że przynajmniej warto spróbować bo jak mówili starzy kozacy "raz maty rodiła"więc i wyszło to jest to pierwsz poważna przeróbka producenta i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2009 jest to pierwsz poważna przeróbka producenta i Rewelacja - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 i tak trzymać Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 dzięki Panowie postaram się ,ale cały czas liczę na Wasze cenne rady i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Dziś w wolnej chwili dokończyłem szpachlowanie docierałem papierem wodnym o gradacji 500 1000 i 1500 .Na to będzie położony podkład w sprayu Mr Surfacer 1200 .Przy okazji chciałbym podziękować poczcie polskiej dzięki której paczka z podkładem nie może dotrzeć od tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 fajnie, że prace posuwają się do przodu w dobrym tempie Przy okazji chciałbym podziękować poczcie polskiej dzięki której paczka z podkładem nie może dotrzeć od tygodnia teraz do końca roku to już raczej trzeba się liczyć z opóźnieniami (Mikołajki, święta..) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 (edytowane) Witam ponownie po przerwie .Pracę na okrętem pomału aczkolwiek systematycznie się posuwają do przodu .Moja Arizona ma wymienione lufy średniego kalibru Następnie postanowiłem troszkę poprawić komin w rzeczywistości są bardziej kwadratowe na koniec postanowiłem zrobić coś z kolumnami masztów i na początek wymieniłem główną kolumnę masztu przedniego mam pytanie doradźcie jak wykonać dzwon okrętowy Mam nadzieję ,że w najbliższy weekend pogonie z pracami Edytowane 4 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Popraw te dziurki jeszcze jakimś iglakiem bo rażą strasznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 Popraw te dziurki jeszcze jakimś iglakiem bo rażą strasznie... tak to nie podlega jakiejkolwiek wątpliwości chociaż sam byłem zdziwiony gdy zobaczyłem zdjęcia w rzeczywistości jest znacznie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Na kominie była taka zwykła kratka? Możesz spróbować ją pocienić os wewnątrz. Komin dużo zyska ( jeśli to była kratka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 jak byś mógł wytłumaczyć o którą kratkę pytasz tą na górze ?.Bo jeśli o nią to ja wyciołem tylko plastik między żeberkami .Jeżeli tą na boku komina to będzie problem bo jest przyklejona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Piszę o kratce na górze komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 skoro już wziąłeś się za poprawki to zastanowiłbym się czy nie warto tej kratki się całkowicie pozbyć i zastąpić ją wykonaną z albo plastikowych pręcików (wyciąganych nad świeczką) albo cieniutkich pasków blaszki (np. uzyskanych z fragmentów relingu albo przyciętych z blaszki po napojach) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Grudnia 2009 Super Moderator Share Napisano 5 Grudnia 2009 Widać jedno, unkas : Jak już zaczniesz coś poprawiać to z tych poprawek możesz się nie wygrzebać przez dłuższy, bliżej nieokreślony czas Rozumiem, że nie jest to dla ciebie jakimś problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Widać jedno, unkas : Jak już zaczniesz coś poprawiać to z tych poprawek możesz się nie wygrzebać przez dłuższy, bliżej nieokreślony czas Mr. Green Rozumiem, że nie jest to dla ciebie jakimś problemem nie to nie jest problem ,gdyż pozostaną jeszcze tylko maszty do poprawy i przystąpię do przygotowań malarskich a osłony dział pominę tak jak pisaliśmy to zastanowiłbym się czy nie warto tej kratki się całkowicie pozbyć i zastąpić ją wykonaną z albo plastikowych pręcików (wyciąganych nad świeczką) albo cieniutkich pasków blaszki (np. uzyskanych z fragmentów relingu albo przyciętych z blaszki po napojach) Smile Jędrek wielkie dzięki ,aż dziw że sam o tym nie pomyślałem tym bardziej ,że było otym na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 pytałeś wcześniej o dzwon, możesz go zaimitować w ten sposób, że bierzesz plastikowy pręcik o średnicy dzwonu jaki chcesz zrobić, na końcówce pręcika kształtujesz sobie jego wygląd w taki sposób jakby podstawą przylegał do dalszej części pręcika, potem żyletką odcinasz w miejscu gdzie ta podstawa ma być i gotowe jeśli jesteś jeszcze w stanie (raczej bardzo małe to będzie) to możesz od spodu dzwonu wybrać trochę materiału (np. nawiercić go) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2009 (edytowane) Dzisiaj mija 68 rocznica ataku na Perl Harbor. 07.12 1941 flota Cesarskiej Marynarki Wojennej dokonała nalotu na bazę Marynarki Wojennej podczas którego zatopiono lub uszkodzono trzon Floty Pacyfiku .USS Arizona została trafiona ciężką bombą lotniczą ,która eksplodowała w środku doprowadzając do zagłady okrętu i śmierci 1177 oficerów i marynarzy. Edytowane 7 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Grudnia 2009 Super Moderator Share Napisano 7 Grudnia 2009 Liczymy, że twoja Arizona szybko się odrodzi i postanie na honorowym miejscu w gablocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2009 Miejsce ma zapewnione a gablotka już czeka na nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Domyślam się, że wierciłeś otwory jakąś wiertarką elektryczną dobrze się domyślasz mi regulacją obrotów moczeniem wiertła w wodzie udało się uzyskać zadwalający efekt,po każdym otworze warto też oczyścić wiertło A moze wystarczy naostrzyc wiertło pod inny kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2009 A moze wystarczy naostrzyc wiertło pod inny kątem. ten problem już rozwiązałem kupiłem ręczną wiertareczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 kupiłem ręczną wiertareczkę I to jest chyba najlepsze rozwiązanie. Wszystkie otwory wiercę najpierw małym wiertełkiem (max. 1,0mm), po czym "rozwiercam" je pilnikami iglakami. Pozwala to zrobić taki otwór, jaki chcę, bez obawy, że "przesmaruję". Modelując nauczyłem się jednej rzeczy - w tym "fachu" pośpiech, a nawet myśl o zrobieniu czegoś "szybko" mści się straszliwie - i często nieodwracalnie bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Witam po dłuższej przerwie -uf udało się przeżyć święta. Przy modelu prace posuwają się pomalutku ,ale mimo wszystko do przodu.Kadłub zyskał pierwszą warstwę surfencera i poprawki szpachlowania.Obecnie moje działania skupiają się na relingach a oto efekt pracy nie jest to może wiele .ale wierzcie mi dumny z tego jestem Dodatkowo powiększam warsztat ,a najpoważniejszym nabytkiem jest areograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 w tym "fachu" pośpiech, a nawet myśl o zrobieniu czegoś "szybko" mści się straszliwie - i często nieodwracalnie Evil or Very Mad niestety coś już w tej sprawię mogę powiedzieć może ktoś posiada do sprzedaży blaszki tylnych kratownic przedniej nadbudówki moich wygląd niestety pozostawia wiele do życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi