Krzychu126 Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Witajcie toważysze! Pomyślałem sobie że znów wezmę udział w konkursie lecz tym razem z osobówką. W pierwszej chwili chciałem wrzucić na tapetę AE86 ale bo wczorajszym spotkaniu modelarzy nabyłem "kaczuchę" z Hellera i to właśnie ją chcę sobie skleić. No to teraz foteczki: Jeszcze nie mam ogólnej koncepcji na model ale to wyjdzie w praniu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Jak zaczniesz go na sucho składać napisz coś o jakości spasowania, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Jak fan Cytrynek , z uwagą i zaciekawieniem będę śledził Twoje poczynania nad 2CV Zatem życzę powodzenia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Ooo nareszcie jakiś poczciwy samochodzik na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 No to powodzenia życze! Ale znając hellera to jest pewnie sporo nadlewek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Listopada 2009 Autor Share Napisano 9 Listopada 2009 Witajcie! Nie myślałem że kaczucha zrobi taką furorę Meksyk89 nadlewki są, parę szwów, ale to Heller więc wiesz tornado lubię poczciwe samochodziki Bodzio ja też jestem fanem 2CV fliper_nx o dziwo można być mile zaskoczonym A teraz parę pomysłów: 1) Wnętrze. - widzicie jaka jast tapicerka foteli (romby) w necie widziałem chyba trzy rodzaje wykończeń: w romby, w pionowe paski i gładka. Pomyślałem sobie że mogę pomalować na jeden kolor te romby, ale mam też inną wizję, zaszpachlować i zrobić gładkie fotele i na nie dać kalki z zestawu bo wg mnie są dość ciekawe i pasują do takiego autka. 2) Podwozie. - pierwsza wersja przewiduje standard. - druga to obniżenie zawieszenia + białe paski na oponach (coś w stylu mojego Fiacika) 3) Nadwozie. - poszycie dachu czarne i jednokolorowe malowanie - ciekawsza wersja to taka (nie koniecznie w takich kolorach) http://www.autofocusnz.com/gallery.aspx?id=6 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Piękna cytrynka i także mój ulubiony samochód;p Naturalnie powodzenia w montażu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Bodzio ja też jestem fanem 2CV Kaczuchy to może nie za wielkim fanem ,ale wszelkiej maści DS'ów,SM'ów,GS'ów,CX'ów,Bx'ów,Xm'ów,Xantii owszem A co do kolorów ,to mi chodzi po głowie taki kolorek,a mianowicie coś z kości słoniowej Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Poprzeglądałem kilka zdjęć 2CV i doszedłem do wniosku że Heller zrobił za długie przednie błotniki, okazało się że są to chlapacze... ...ale chlapacze są dla miętkich, więc się ich pozbyłem i wygląda to tak: Bodzio kość słoniowa może być strzałem w dziesiątkę Może pomaluję go tak jak pokazałem wcześniej tyle że zamiast żółtego to dam kość słoniową? Z czarnym byłoby ekstra. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Może być ciekawie, a ze względu na konkur trzeba się przyjrzeć i uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Muszę sprawić sobie to autko! Nie wiesz czy jakaś firma produkuje do tego modelu blaszki? Mogło to by uatrakcyjnić Twój model. A co do tematu malowania, to ja osobiście bym pomalował to autko w jakieś żywsze kolory niekoniecznie w jeden odcień, zielony, żółty, czerwień albo pomarańcz, ale to tylko moje zdanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 voseba myślałem o czymś takim: http://www.autofocusnz.com/gallery/6-2cv-charleston-yellow-black-kiss.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Ten czarny jest trochę smutny, a to autko ma bardzo luzacki styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Ten czarny jest trochę smutny, a to autko ma bardzo luzacki styl Czyli lepszy będzie jakiś "żarówiasty" kolorek np limonka A co sądzicie o metalicu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Ja bym tutaj metalika nie używał... zbyt klasyczne autko Pozostałbym przy bazowych farbach Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Ja bym tutaj metalika nie używał... zbyt klasyczne autko Smile Pozostałbym przy bazowych farbach Smile Dokładnie. Gdzie taka Cytrynka w tamtych czasach miała taki lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 No widzę kolega poszedł w klasyka Życzę powodzenia i kolejnego świetnego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Jako wieloletni fan i użytkownik cytryn będę śledził Twoje poczynania.Zajrzyj na Klub Cytrynki,tam jest galeria foto.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Witajcie! Wpadłem na pomysł aby zrobić kaczkę w stylu cult, maksymalna gleba, białe paski na oponkach, jakiś żarówiasty kolorek no i jestem w trakcie konstruowania bagażnika dachowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Składałem takiego 1:43 a teraz robię identycznego co kolega Krzychu126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Fajnie! Koniecznie go potem pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Krzychu126 dlaczego piszesz Koniecznie go potem pokaż Pokaż go od zera będziemy porównywać i podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Hejka! Wpadłem na pomysł aby zrobić kaczkę w stylu cult, maksymalna gleba, białe paski na oponkach, jakiś żarówiasty kolorek no i jestem w trakcie konstruowania bagażnika dachowego A teraz to co tygryski lubią najbardziej... przymiarka Bagażniczek będzie jeszcze "doginany" aby pasował jak ulał Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Co tu dużo pisac. Klasyk. Ciekaw jestem spasowania maski z nadkolami. Mam nadzieję, że jest lepiej niż na fotkach, bo szpara wydaje się ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Vybor89 szpara jest, bo maska jest znacznie oddalona od podszybia... Jest tylko położona na modelu i się pewnie zsunęła . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi