tornado Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Budowę modelu zacząłem dosć dawno temu, potem dłuuuga przerwa i dopiero dzisiaj ukończyłem go. Model przedstawia bolid F-1 TYRRELL-FORD 004 "LUCKY STRIKE", którym to Eddie Keizan zajął pierwsze miejsce w Grand Prix RPA 1973 r. Nie będę rozpisywał sie co i jak zrobiłem, wszystko opisane jest tu: relacja z budowy Zdjęcia robione wieczorem przy sztucznym oświetleniu, a że światło i fotograf byle jaki, to i fotki nie najlepsze. Zapraszam do komentowania: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Witam, model tradycyjnie - idealny Pytanie mam tylko do drugiej fotki, na której widać jakby krzywo osadzony zderzak. Czy to może wina zdejmowanego poszycia? Szacunak za twórczość Każdy model reprezentuje pański ogromny wkład pracy i serca w kawałeczki plastiku, który tworzy jakże logiczną całość Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Krótko:jest piękny Nieśmiało chciałbym zapytać o Tyrrela sześciokołowego...jest przewidywany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 W końcu jakaś galeria tych potworów Do Tyrrell'a brak zastrzeżeń .Jak zawsze czysto i zgrane jak w szwajcarskim zegarku Oczekuje powoli kolejnych bolidów. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted November 8, 2009 Author Share Posted November 8, 2009 Pytanie mam tylko do drugiej fotki, na której widać jakby krzywo osadzony zderzak. Czy to może wina zdejmowanego poszycia? Poszycie nadwozia leży dosć luźno na podwoziu, nie dociskałem bo zamki trzymają tak mocno, że później ciężko jest rozdzielić połówki. Nieśmiało chciałbym zapytać o Tyrrela sześciokołowego...jest przewidywany? Może kiedyś na razie muszę zrobić to co mam w schowku. Ps. Dzieki za Wasze opinie - miło mi, że model podoba się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozi84 Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 jak zmatowiles oponki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted November 8, 2009 Author Share Posted November 8, 2009 jak zmatowiles oponki ? Papierami ściernymi o różnej gradacji, zaczynając od 1200 a kończąc na 2500. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fliper_nx Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Bardzo ładny model, widzę że z oponkami poszalałeś [ a nie mówiłem że lepiej wyglądają ], pasy, całe wnętrze na plus, może to wina zdjęcia, ale wydaje mi się że biała farba nie jest równo położona [linia odcięcia]. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted November 9, 2009 Author Share Posted November 9, 2009 Farba była dobrze położona, ino ściągając górę trzeba czymś ją podważyć (paznokieć, ostrze noża, coś płaskiego) przez co powstają drobne rysy i odpryski. Poprawię to i zdecyduję czy zostawić model otwarty, czy też zamknąć i więcej nie otwierać go. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Piękny...a wykonanie mistrzowskie Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Jak dla mnie . Wszystko świetnie zrobione, jak zawsze zresztą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuss Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Po raz kolejny gratuluję. Właśnie na takich modelach najlepiej widać Twój kunszt modelarski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruko95 Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Te lusterka to jednym słowem oldschool Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mors Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 tornado aaalllleeeee brzyyyyyyydko A tak poważnie Cud, miód, orzeszki i cycuś glancuś Muszę zacząć brać u Ciebie lekcje Pozdrawiam Mors Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted November 11, 2009 Author Share Posted November 11, 2009 Dzięki koledzy za komentarze Miło mi, że model Podoba się Wam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts