tornado Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Budowę modelu zacząłem dosć dawno temu, potem dłuuuga przerwa i dopiero dzisiaj ukończyłem go. Model przedstawia bolid F-1 TYRRELL-FORD 004 "LUCKY STRIKE", którym to Eddie Keizan zajął pierwsze miejsce w Grand Prix RPA 1973 r. Nie będę rozpisywał sie co i jak zrobiłem, wszystko opisane jest tu: relacja z budowy Zdjęcia robione wieczorem przy sztucznym oświetleniu, a że światło i fotograf byle jaki, to i fotki nie najlepsze. Zapraszam do komentowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Witam, model tradycyjnie - idealny Pytanie mam tylko do drugiej fotki, na której widać jakby krzywo osadzony zderzak. Czy to może wina zdejmowanego poszycia? Szacunak za twórczość Każdy model reprezentuje pański ogromny wkład pracy i serca w kawałeczki plastiku, który tworzy jakże logiczną całość Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Krótko:jest piękny Nieśmiało chciałbym zapytać o Tyrrela sześciokołowego...jest przewidywany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 W końcu jakaś galeria tych potworów Do Tyrrell'a brak zastrzeżeń .Jak zawsze czysto i zgrane jak w szwajcarskim zegarku Oczekuje powoli kolejnych bolidów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 Pytanie mam tylko do drugiej fotki, na której widać jakby krzywo osadzony zderzak. Czy to może wina zdejmowanego poszycia? Poszycie nadwozia leży dosć luźno na podwoziu, nie dociskałem bo zamki trzymają tak mocno, że później ciężko jest rozdzielić połówki. Nieśmiało chciałbym zapytać o Tyrrela sześciokołowego...jest przewidywany? Może kiedyś na razie muszę zrobić to co mam w schowku. Ps. Dzieki za Wasze opinie - miło mi, że model podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 jak zmatowiles oponki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 jak zmatowiles oponki ? Papierami ściernymi o różnej gradacji, zaczynając od 1200 a kończąc na 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Bardzo ładny model, widzę że z oponkami poszalałeś [ a nie mówiłem że lepiej wyglądają ], pasy, całe wnętrze na plus, może to wina zdjęcia, ale wydaje mi się że biała farba nie jest równo położona [linia odcięcia]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Listopada 2009 Autor Share Napisano 9 Listopada 2009 Farba była dobrze położona, ino ściągając górę trzeba czymś ją podważyć (paznokieć, ostrze noża, coś płaskiego) przez co powstają drobne rysy i odpryski. Poprawię to i zdecyduję czy zostawić model otwarty, czy też zamknąć i więcej nie otwierać go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Piękny...a wykonanie mistrzowskie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Jak dla mnie . Wszystko świetnie zrobione, jak zawsze zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Po raz kolejny gratuluję. Właśnie na takich modelach najlepiej widać Twój kunszt modelarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Te lusterka to jednym słowem oldschool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 tornado aaalllleeeee brzyyyyyyydko A tak poważnie Cud, miód, orzeszki i cycuś glancuś Muszę zacząć brać u Ciebie lekcje Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Dzięki koledzy za komentarze Miło mi, że model Podoba się Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi