Ipkinss Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 Hej! Marwaw, Skoti, crustian Dzięki! Jeszcze dwie rzeczy (kosmetyka) - ta druga ramka (tylna) na spodzie kadłuba to okno kamery. W swoim modelu zamaluję jej wnętrze na czarno i pociągnę błyszczącym lakierem bezbarwnym. Druga rzecz to brak czerwonego krzyżyka w białym okręgu na pokrywie apteczki. Kolejna przydatna uwaga! Dzięki! Masz rację, jest zdjęcie z wrakowiska gdzie widać spód kadłuba Czapli i okienko na pewno nie jest w kolorze kamuflażu. Czerwony krzyżyk oczywiście będzie Dlatego napisałem, że Czapla jest ukończona w 99% Prawdopodobnie jutro będzie już 100% Teraz zająłem się podstawką. Będzie to moja druga więc nie idzie tak łatwo Ale mam nadzieję, że efekt końcowy będzie ciekawy Zdjęcia podstawki zamieszczę jutro. Póki co schną kałuże EDIT: nie kusi Cię Lublin R.XIII Aeroplastu? Mam i model (w wersji hydro) i blaszki. Jest w planach, ale w tych odleglejszych Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Przyglądałem się od jakiegoś czasu tej relacji i jestem pod wielkim wrażeniem tego, co widzę na zdjęciach. Proporcje produktu wyjściowego do efektu końcowego zasługują na najwyższe uznanie. Gratuluję, piękny model. Dzięki za ekscytujące przeżycia modelarskie towarzyszące śledzeniu warsztatu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 24 Lutego 2010 Autor Share Napisano 24 Lutego 2010 Witam! Dzięki damiusz! Czaplę uważam za skończoną Niestety nie mam pomysłu na wykonanie loga LWS... Nie czuję się na siłach by namalować je ręcznie. Może macie jakieś sugestie w tym temacie? Jak wspominałem zająłem się podstawką. Eksperymentowałem ze specyfikiem Still Water od Vallejo i jestem średnio zadowolony z efektów. Dlatego podstawce daleko do końca. Prawdopodobnie na całym terenie zastosuję efekt błocka widoczny na ostatnim zdjęciu. Myślę, że wtedy będzie to lepiej wyglądało. Teraz ziemia jest nienaturalnie łysa. Myślę też o jakimś skromnym dodatku dla przełamania monotonii sceny. Jest to moja druga próba stworzenia podstawki dlatego jeśli macie jakieś spostrzeżenia lub rady to piszcie W tym tygodniu chciałbym zamieścić całość w galerii PS. Oczywiście do sesji zdjęciowej musiał przypałętać się kurz Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Powiem Ci, że teraz ten teren trochę mi przypomina "ziemię niczyją" z IWŚ... podrasuj go jakoś pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 26 Lutego 2010 Autor Share Napisano 26 Lutego 2010 Witam! Posiedziałem trochę nad podstawką. W tej postaci mnie osobiście bardziej się podoba Co sądzicie? Muszę poprawić jeszcze jedną kałużę bo rozlała się nie tam gdzie chciałem. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 nie no elegancko. "tronco, muy bien!" jak mówią hiszpańcy . bardzo mi siem podoba.a z czego te wodę robiłeś? gotowizna vallejo raczej się nie rozlewa gdzie się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Witam! Zapraszam wszystkich do galerii! --> viewtopic.php?p=311891#311891 Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nuticel Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 Hello, I am looking for the photographs that accompany this build. I have the same kit and would like to take inspiration from this example. Please tell me where I can find the photographs that complement this text. Thank you in advance for your assistance. ------------------------------------ Witam, szukam zdjęć, które towarzyszą tej kompilacji. Mam ten sam zestaw i chciałbym czerpać inspirację z tego przykładu. Proszę, powiedz mi, gdzie mogę znaleźć zdjęcia, które uzupełniają ten tekst. Z góry dziękuję za twoją pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamDw Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 (edytowane) You have a similar text with photos at this address: http://zszachownica.blogspot.com/2013/06/rwd-14b-czapla-luty-2010-wrzesien-39-4.html The author explains how to build and correct some of the errors of the kit. Edytowane 16 Listopada 2018 przez AdamDw add 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi