Łukasz S. Napisano 17 Grudnia 2006 Share Napisano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Warsztat: King Tiger Porsche Turrett Premium Edition Producent: Dragon Skala: 1:35 Więc zaczynam prace warsztatowe nad King Tiger Porsche Turrett Premium Edition. Cóż mogę powiedzieć o tym modelu, chyba cud miód jeśli chodzi o dodatki które zaoferował Dragon :smilewinkgrin: mamy m.in. metalowa lufka, siatki na grille, szekle, kawałeczek łańcuszka no i sporo blaszek, przeźroczyste wizjery, heh jak i przez niektórych znienawidzone magic tracki A więc do rzeczy: Oto upload fotek co dotychczas zrobiłem w KT ...niestety prace nad tym modelem idą powolną drogą (wolniejsze tempo spowodowane pracami nad innym modelem... Doszło parę detali, nie wszystkie babole zostały usunięte, nastąpi to zapewne dziś... A to bydłe w całej okazałości, wszystko przymierzone na sucho ... i znów cos ruszyło tym razem, mała waloryzacja modelu: - wymieniłem plastikowe uchwyty i zrobiłem z drutu miedzianego - no i jak zawsze doszło kilka części A żeby nie marudzić pokażę fotki: Ten właz zostawiam otwary szkoda zamykać taki super detal, bardzo fajny pomysł ze strony Dragona Tylko nie piszcze że widac szpachle, przez nie uwagę uszkodziłem właz górny, tak wiec zaszpachlowałem i zostawiłem na noc aby dobrze zasłcha dziś jeszcze zaszpachluje drobne dziury... Dokończyłem pozostałe uchwyty do włazów Jak równiez zamocowałem już górny właz od wieży Zimm będzie jakby kto pytał... Wszelakie rady mile widziane ...kolejny upload fotek już wkrótce!!! Pozdro Łukasz S. Edytowane 28 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 17 Grudnia 2006 Share Napisano 17 Grudnia 2006 Co za zbieg okoliczności, dzisiaj także kupiłem ten sam zestaw. Życzę powodzeni i się cieszę, że będę szedł tym samym szlakiem co ty, tylko może trochę później. P.S.> domyślam się że to jest in-box i pytanie skąd będzie ten kociak i czy będą także załoga wykonana, oczywiście później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 17 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2006 Sorry ale in-box wyglada trochę inaczej KT mam od jakiegoś czasu już na warsztacie... A niby po co otworzyłem włazy? Załoga będzie na bank plus może jakieś figurki... ... kto wie może zrobi się dio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Grudnia 2006 Share Napisano 17 Grudnia 2006 Co w tym przypadku znaczy Premium Edition? Wczesna seria produkcyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 17 Grudnia 2006 Share Napisano 17 Grudnia 2006 W zasadzie pełna blaszka, magic tracki i parę bajerów. Initiala wypuścił CH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 17 Grudnia 2006 Share Napisano 17 Grudnia 2006 Ne pasuje mi to, bo np. Dragona Jagtiger 1:35 ma taki sam asortyment dodatków i ułatwień jak KT i nie ma "Premium Edition" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 17 Grudnia 2006 Share Napisano 17 Grudnia 2006 Który JT Dragona? Tu prócz magic tracków, alulufy, metalowych szekli, lin, masz fototrawione uchwyty na narzędzia i liny, łańcuszek do pistolportu na tylnym włazie, już uformowane druciki i kilkanaście nowych ramek - z osprzętem, nahverteidigungswaffe i innymi uprzyjemniaczami. Jak weźmie się pod uwagę to, jak wygląda "podstawowy" KT Porsche Dragona to jest to spora różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 Nie znam sie na pancerce i mam pytanie czym się różni żę niektóre King tigery miały wieże henschla a inne porsche jest jakaś różnica między nimi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 no... różnica w wieży... a dokładniej - dość znacząco różne wieże. (nazwy pochodzą oczywiście od projektantów/producentów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 Wieża (obie Kruppa, jedna była przeznaczona pod zwycięskie podwozie Henschela, jednak postanowiono wykorzystać 50 wyprodukowanych wież dla podwozia Porschego). Poza tym wszystkie Porschaki miały zimmerit, a część z nich kominy do pokonywania przeszkód wodnych i wczesne gąski z 18 zębowym kołem napędowym i wydechy jak w Tigerze I (to te z sPzKp (Fkl) 316, poza tym jest zdjęcie takiego z sPzAbt 506 - Arnhem). Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 (edytowane) tak jak tu koledzy wspominali wcześniej, oba typy różniły się wieżami. Istniały dwa typy wież: Porsche i Henschla (produkcyjna). czołgów z wieżą Porsche było 50 (wieże pozostały po prototypie porsche, który nie wszedł do produkcji, bowiem wybrano projekt henschla). Wieża Porsche była mniejsza, bardziej płaska i bardziej zaokrąglona. Tu masz przykład: http://www.aberjonapress.com/catalog/sh/images/ktongunrange.jpg Tak natomiast wyglądała wieża Henschel: http://www.lonesentry.com/new88mm/ximg5-kingtiger.jpg http://www.historyofwar.org/Pictures/KingTiger.jpg Jak sam widzisz, weże Henschel są większe i bardziej kanciate niż Porschakowe Ponadto, co ważne, wszystkie czołgi z wieżą Porsche mialy zimmerit, natomiast produkcyjne nie wszystkie go posiadały. Jeśli chcialbyś poczytać więcej o tym czolgu to polecam to: http://www.panzer.punkt.pl/strony_www/ktiger.htm pozdrawiam i przepraszam, że moj wcześniejszy post się urywał po paru słowach ale coś z kompem się działo Mam nadzieję że choć trochu pomogłem. Radek Edytowane 19 Grudnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 18 Grudnia 2006 Share Napisano 18 Grudnia 2006 no i masz... wyszło jak niewiele wiem o KT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 19 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Żeby nic nie mówiono, że nic nie robię przy modelu zapodam kolejny mały upload fotek Przybyło ostatnio sporo metalowych d*u*p*ereli jak i również plastikowych... Tak więc: i jak zwykle następny upload niebawem... :P Edytowane 28 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 19 Grudnia 2006 Share Napisano 19 Grudnia 2006 witam Fot już Ci na gygy pare podrzuciłem Czekam na postęs. btw. Premium od zwykłej "wersji" różni się tym, że premium jest w ograniczonym nakłądzie chyba też? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 19 Grudnia 2006 Share Napisano 19 Grudnia 2006 Premium nie będzie wznawiany. Co do zdjęć i rysunków wnętrza wieży - z Porschakiem jest kiepsko (jak coś, mogę podratować schematami do Henschela)... To co mam: Wieżowe "zasobniki" amunicyjne. Mocowanie Nahverteidigungswaffe. Schemat ogólny: Zdjęcia pochodzą z Schiffera i jakiejś ruskiej książki A reszta wnętrza: (rysunki, jak coś to powynajduję fotki) Z Waffen Arsenal Z Schiffera Z jakiejś rosyjskiej książki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 20 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2006 Thx Jonak napewno sie przydadzą obecne fotki i schematy, jak coś to równiez może być i z wieżą Henschela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 20 Grudnia 2006 Share Napisano 20 Grudnia 2006 Nie ma za co ;) Co do wieży produkcyjnej: Żródła: Jak przedtem Jakieś fotki mam - tylko czy będą Ci koniecznie potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 21 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Jeszcze raz dzięki Jonak Ok, chyba wystarczy bo i tak nie wiem czy coś dorzucę do środka modelu, bardziej przydałby sie zestaw Verlindena aby uzupełnić braki lecz niestety nie dysponuje odpowiednimi funduszami :( Chodziło mi głównie tylko o tą część aby ja jakoś troszkę zwaloryzować Chociaż może wykonam podwieszenia na pociski jakieś kabelki poprowadze i będzie git Edytowane 28 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 27 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2006 Po gługich przemysleniach na Kt wyladuje takie kamo wraz nr. 113 Ano niby w takich kolorkach będzie, jak coś nie tak to pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi