roni526 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Witam! Zrobiłem tą dioramę z dobre pół roku temu. Jest to moja pierwsza diorama. Nie wiedziałem jak ją nazwać, więc dałem ją na forum bez nazwy. Diorama przedstawia Normandie z lata 1944. Model czołgu to Pz. Kpfw. IV z firmy Italeri. Żołnierzyki to niemiecka piechota także z Italeri. Przejdźmy do zdjęć: Proszę o wyrozumiałość. Przyjmę wszystkie wasze porady oraz oceny: dobre i także te złe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 TO niemożliwe żeby trawa się kończyła tak równo z błotem. I to niemożliwe żeby członkowie załogi stali na 15cm płycie(chodzi o podstawki musisz je odcinać). Jakości wykonania figurantów jak i samej machiny wojennej troszkę nie za bardzo da się ocenić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Trawka jest tandetna. Kiedyś też taka diorkę zrobiłem i sobię myślę... jak w ogóle do tego doszło To z czego zrobiona jest trawa przypomina wygladem bardziej papier ścierny, drzewka natomiast są ładne. Popraw zdjęcia bo niektóre są strasznie rozmazane. Jak na dioramę to czołg za czysty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roni526 Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Trawka jest tandetna.To z czego zrobiona jest trawa przypomina wygladem bardziej papier ścierny Trawę kupiłem za kilkanście złotych w jakimś sklepie z kolejkami. Wiem, że może wyglądać tandentnie. To z czego ja mam ją zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Hmmm z tych zdjęć to nie da się za dużo powiedzieć nt poziomu zdetalowania elementów dioramki. Z tego co widać, to trawa przy zetknięciu z drogą wygląda strasznie nienaturalnie, powinna być bardziej postrzępiona. Tak ja wspomniał afruch, figurki nie powinny mieć tych podstawek pod nimi. Oprócz tego to podstawka jest znacznie za duża jak na tak małą ilość pojazdów i żołnierzy, imo powinna być przynajmniej 2 razy mniejsza. Tyle ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Niedawno pojawił się temat niewyraźnych zdjęć. Widać ogłoszenia i regulaminy nic nie dają lub w ogóle nikt tego nie czyta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Proszę o kontakt w przypadku chęci zmiany fotografii na lepszej jakości. Do tego czasu galeria będzie zablokowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi