Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

oto samolocik którego popełniłem około dwóch miesięcy temu. Zdjęcia w świetle dziennym, jest to pierwszy model malowany przez mnie aerografem. Golenie podwozia uległy - delikatnie mówiąc uszkodzeniu D dlatego dorobiłem nowe. Pewnie rzuca się w oczy... Nie nanosiłem jeszcze zadnych zabrudzeń, ani lakieru matowego. Błyszczy się, gdyż ma na sobie dwie solidne wasrtwy sido .

Czy Waszym zdaniem jest sens teraz gdy naniosłem juz kalki zapuszczac linie podziału?

dsc08804jp2.jpg

dsc08816jp2.jpg

dsc08799jp.jpg

dsc08807jp2.jpg

więcej zdjec w albumie:

http://www.fototube.pl/gallery.php?id=d035b531242e9d5be856aace2f4d5880

Napisano

Z goleniami to mogłeś się bardziej postarać. Krzywe pogięte nie trzymają kątów. Malowanie ok, tylko coś sam samolot jakiś taki dziwnie pokraczny, jak nie P7

Napisano

Zdecydowanie zapuszczać . Przyjąłbym że lądował w polu i mechanicy same reperowali. Ładnie się błyszczy

Napisano

W kolejce dwie sztuki pzl-p11 (ale to dopiero w okolicach wakacji pewnie ) dlatego mam nadzieję, będzie lepiej

Dark2 - no to w nastepnym tygodniu powinienem zrobić linie. Myślałem tez nad uzyciem rysiku ołówka technicznego, żeby nie nadmiernie umazać tego "ptaszka" w końcu to nie pancerka

Napisano

Hmmm a gdzie wiatrochron?

Napisano
Hmmm a gdzie wiatrochron?

w kopercie, na poczcie

ten właściwy zdeptał mi się niechcący ... ale zadzwoniłem do Pani z Mastercrafta i dostanę nowy. jak tylko Przyjdzie uzupełnię braki.

Napisano

no o goleniach już pisano... ja zapytam o statecznik pionowy? co on taki jakby złamany czy co? bardzo mi się podoba to godło a linie delikatnie zapuścić, model zmatowić i będzie fajniutki pozdrawiam!!

Napisano

A ja zaam o fotkę nr 2, czy to lustrzane odbicie? Bo jedynka jest odwrócona i szachownice na dolnych płatach też.

Napisano

wszystko na to wskazuje