author21 Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 (edytowane) Model zbudowany z Dragona (smart kit) Panther ze stalowymi kołami jezdnymi. Dodatki to antena, lufa km, łańcuszek, lufa RB-model, gąsienice friul model. MAlowany humbrole i wash z Mig-a Abteilung 505. SAM PĘDZEL - świadomie nie aerografuje, bo nie chce Przepraszam za jakoś zdjęć, nie jestem w stanie lepszych zrobić, przy sztucznym świetle, kiedyś zdjęcia podmienię. Edytowane 8 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Ale zmień w programie balans bieli chociaż. Bo teraz to na niektórych zdjęciach nawet ciężko kolory kamuflażu dostrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Model wygląda na ładnie zrobiony i pomalowany jednak zdjęcia trochę utrudniają odbiór detali, fatalne jest też tło Mam pytanie - czy friule dobrze pasują to tego zestawu czy trzeba wymieniać koła napędzające? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Friule pasują idealnie do tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2009 zmniejszyłem nasycenie czerwieni, zeby kolor czołgu był bardziej realny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 SAM PĘDZEL - świadomie nie aerografuje, bo nie chce Nie chcesz żeby Twoje modele lepiej wyglądały ? Niestety mimo kiepskich zdjęć widać, że to pędzel. Dziwne te Twoje Friule, czemu lewitują między kołem napędowym, a drugim jezdnym ? Sam ciężar ogniwek nie pozwala na takie ułożenie, musiałeś chyba skleić ogniwka na sztywno. JA zdjęcia robię przy sztucznym świetle i nikt nie narzeka. Podstawa to dwa źródła światła, makro i wspomniany balans bieli. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Niestety mimo kiepskich zdjęć widać, że to pędzel Niestety to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 nic nie lewituje- opieraja się gąsienice o płozę, która jest w tym miejscu do prowadzenia gąsienicy. Ognwka są luzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Na tym modelu widać że to pędzel na kamo (trudno na małych powierzchniach to zatuszaować). Pedzel widac głównie przy kolorach żółtym i minia. A le na duzych juz mozna niezły efekt uzyskać. Poniżej zdjęcie pantery A - gdzie pędzel też służył do zrobiena cieniowania modelu. Na żywo lepiej to wygląda, widac tonacje i płynne przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi