Jump to content

Porsche 911 Flatnose 1/24 Fujimi

Kabanos
 Share

Recommended Posts

Witam.!

Na wstępie mego listu..ee..to nie to..sorry.

No więc..Jakieś 3 dni temu wpadłem na pomysł wystartowania w konkursie. Wszedłem na allegro...I na swoją pierwszą od jakiegoś czasu cywilną ofiarę wybrałem to cudo:

DSC02776.jpg

Części są niezłej jakości, podoba mi się też ilość odwzorowanych elementów. Zestaw zawiera nawet elementy bagażnika. A z resztą, co ja tu będę pisał, oto częściowy inbox:

DSC02778.jpg

DSC02779.jpg

DSC02780.jpg

DSC02782.jpg

DSC02783.jpg

DSC02784.jpg

Felgi, które "podobują" mi się bardzo:

DSC02781.jpg

W kalkomaniach jest wszystko co być powinno, łącznie z naklejkami w komorze silnikowej:

DSC02786.jpg

A tu taki mały "blink" dla widowni(o ile jakąś zyskam):

DSC02785.jpg

Aktualizować relację postaram się co najmniej 2 razy w tygodniu..I podejmuję się postanowienia zakończenia modelu...kiedykolwiek.;)

Jeśli w którymś tygodniu nie pojawiłaby się chociaż szczątkowa informacja na temat postępów z mojej strony...proszę o publiczny lincz.

Pozdrawiam wszystkich widzów..I życzę powodzenia wszystkim uczestnikom...i sobie.

Mateusz

ps. Plan na dziś...bloook silnikaaaa.xD

I tu też będę zaglądał Bardzo fajne Porsche i w dodatku rarytas!! Całkiem fajnie odwzorowany... Trzymam kciuki za udaną budowę!! Coś więcej będzie niż to co w pudełku?? Jakieś gadżety, inne koła?

Witam.!

Przepraszam za post pod postem..ale tak chyba będzie czytelniej.

Prace nad silnikiem kontynuowane, oto zdjęcia z czwartkowych postępów:

20091127024.jpg

20091127023.jpg

Przepraszam za jakość zdjęć, robione telefonem.

Wpadłem na genialny pomysł aby najpierw malować drobne części, a dopiero później je przyklejać..tak, wiem...odkryłem amerykę...ale i tak się cieszę.

Etap 1:

DSC02835.jpg

Etap 2:

DSC02836.jpg

Tadam.!

Co do postępów z dzisiaj, prezentują się one następująco.:

DSC02838.jpg

DSC02839.jpg

DSC02843.jpg

W międzyczasie udało się zlepić skrzynię biegów:

DSC02837.jpg

I w komplecie:

DSC02844.jpg

Wytykajcie błędy...Pozdrawiam, Mateusz.:]

ps. Skrzynia dostanie jeszcze jedną warstwę metalizera (conajmniej..)

Powiem tak, szlifuj dokładnie, staraj sie malować aby nie było widać pociągnięć pędzla, poza tym mogłeś dorobić kable do świec.

Ps to jest oryginalna [pudełkowa] kolorystyka?

• 2 weeks later...

A również pozdrawiam .

Pamiętaj że najpierw malujemy jasne kolory później ciemne, na ost zdjęciu widać pochlapane częsci czarną farbą, mam rozumieć, że tego nie będzie widać ? Złota okrągła klapka na dole silnika [zdjęcie nr 2] mogła by być poprawiona, chyba wytrącił się pigment. Fajne kolory, ciekawie pomalowany wentylator ale przykładaj się trochę bardziej do malowania.