Kabanos Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Witam.! Na wstępie mego listu..ee..to nie to..sorry. No więc..Jakieś 3 dni temu wpadłem na pomysł wystartowania w konkursie. Wszedłem na allegro...I na swoją pierwszą od jakiegoś czasu cywilną ofiarę wybrałem to cudo: Części są niezłej jakości, podoba mi się też ilość odwzorowanych elementów. Zestaw zawiera nawet elementy bagażnika. A z resztą, co ja tu będę pisał, oto częściowy inbox: Felgi, które "podobują" mi się bardzo: W kalkomaniach jest wszystko co być powinno, łącznie z naklejkami w komorze silnikowej: A tu taki mały "blink" dla widowni(o ile jakąś zyskam): Aktualizować relację postaram się co najmniej 2 razy w tygodniu..I podejmuję się postanowienia zakończenia modelu...kiedykolwiek.;) Jeśli w którymś tygodniu nie pojawiłaby się chociaż szczątkowa informacja na temat postępów z mojej strony...proszę o publiczny lincz. Pozdrawiam wszystkich widzów..I życzę powodzenia wszystkim uczestnikom...i sobie. Mateusz ps. Plan na dziś...bloook silnikaaaa.xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Ładny klasyk! Za to duży plusik. Masz już jakieś pomysły na niego? Powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 I tu też będę zaglądał Bardzo fajne Porsche i w dodatku rarytas!! Całkiem fajnie odwzorowany... Trzymam kciuki za udaną budowę!! Coś więcej będzie niż to co w pudełku?? Jakieś gadżety, inne koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Jak nie kibicowac w budowie tak pięknego klasyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Chyba jednk będę musiał Was zawieść, bo moje doświadczenie w temacie cywili jest praktycznie zerowe.:/ Jutro postaram się wrzucić zdjęcia początków powstawania bloku silnika-Się maluje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Witam.! Przepraszam za post pod postem..ale tak chyba będzie czytelniej. Prace nad silnikiem kontynuowane, oto zdjęcia z czwartkowych postępów: Przepraszam za jakość zdjęć, robione telefonem. Wpadłem na genialny pomysł aby najpierw malować drobne części, a dopiero później je przyklejać..tak, wiem...odkryłem amerykę...ale i tak się cieszę. Etap 1: Etap 2: Tadam.! Co do postępów z dzisiaj, prezentują się one następująco.: W międzyczasie udało się zlepić skrzynię biegów: I w komplecie: Wytykajcie błędy...Pozdrawiam, Mateusz.:] ps. Skrzynia dostanie jeszcze jedną warstwę metalizera (conajmniej..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Powiem tak, szlifuj dokładnie, staraj sie malować aby nie było widać pociągnięć pędzla, poza tym mogłeś dorobić kable do świec. Ps to jest oryginalna [pudełkowa] kolorystyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Kolorystyka jest taka jak w instrukcji. Gdzie konkretnie widać niedoszlifowane miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Możliwe że to złudzenie ale na skrzyni biegów po środku widać fałdke oraz z boku na silniku na drugim zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 Skrzynia będzie jeszcze poprawiona. Dzięki za zwrócenie uwagi. Dziś zacząłem prace nad wspomnianymi przez Flipera kablami. Nie jestem pewien czy to tak miało wyglądać, więc jeśli coś nie tak, poprawcie mnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Otwory w kopułce rozdzielacza( chyba się tak nazywa, chodzi o to żółte) są jakby za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 28 Listopada 2009 Autor Share Napisano 28 Listopada 2009 Masz rację. Nie udało mi się dostać mniejszego wiertła. Postaram się delikatnie zalewać te otwory CA, tak aby po pomalowaniu wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Aha no to luzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 Zdjęcia.!!: Pozdrowienia weekendowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 A również pozdrawiam . Pamiętaj że najpierw malujemy jasne kolory później ciemne, na ost zdjęciu widać pochlapane częsci czarną farbą, mam rozumieć, że tego nie będzie widać ? Złota okrągła klapka na dole silnika [zdjęcie nr 2] mogła by być poprawiona, chyba wytrącił się pigment. Fajne kolory, ciekawie pomalowany wentylator ale przykładaj się trochę bardziej do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Malowanie do poprawki. Dużo niedomalowań. Na każdym zdjęciu jest coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi