Jump to content

In-Box - Sherman M-4A3 105mm (Późny) - Eduard 1/72

skala72
 Share

Recommended Posts

In-Box modelu Shermana M-4A3 z firmy Eduard w skali 1/72 z linii ProfiPack.

sherman_M4A3_eduard_01.jpg

sherman_M4A3_eduard_02.jpg

sherman_M4A3_eduard_03.jpg

sherman_M4A3_eduard_04.jpg

sherman_M4A3_eduard_05.jpg

sherman_M4A3_eduard_06.jpg

sherman_M4A3_eduard_07.jpg

sherman_M4A3_eduard_08.jpg

sherman_M4A3_eduard_09.jpg

sherman_M4A3_eduard_10.jpg

sherman_M4A3_eduard_11.jpg

sherman_M4A3_eduard_12.jpg

sherman_M4A3_eduard_13.jpg

Foto: Skala72

Uwaga! - Kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie zdjęć bez zgody autora zabronione!!

Widziałem wczoraj tego szermana (jak się nie mylę Czesi wypuścili jeszcze jedną wersję tego czołgu).

Ogólnie model wygląda pozytywnie. Niby nie moja skala ale coraz bardziej zastanawiam się nad zakupem czegoś w tej skali tak dla odmiany

Model jest super, nie mam co prawda skali porównawczej (jeszcze) do np. dragona, ale ten model skleja się z przyjemnością. Właśnie kończę wieże. Moja skala, to jednak 72.

A ja mam takie pytanie, jakbym miał kupić model tego zestawu lub z zestawu Dragona w tej skali to jakiego lepiej wziąć? Widzę, że tutaj od razu są trawionki i nie wiem na co się zdecydować.

Ja na razie nie mogę tobie doradzić, Sherman z Dragona dopiero jedzie, tak samo jak Tygrys królewski. Co do Eduarda, to mogę śmiało polecić. No i cena, ja dałem za niego 45 zł.

skala 72 wieża jest do wczesnej wersji trzeba zmienić górękadłuba na mało włazową , do póznej wersji zły tył wieży. Podłoga wanny jest do M4A2 a powinna być do A3 inne otwory inspekcyjne do silnika a co za tym idze inne pokrywy do nich. To błąd producenta do wszystkich wersji dał jedną itą samą podłoge. Powodzenia z wózkami jezdnymi ja dałem

sobie spokój i dałem wózki z Revlla pozdrawiam OLO.

ps. lepiej kupic model Dragona mniej pracy a wygląda lepiej

Pózną wieżę masz w Italeri to porównaj sobie tyły obu wież i zobaczysz różnicę .Pózna jest wyżej podcięta od dołu i ma mniejszy kąt skosu gdzie są montowane anteny. Skala podłoga jest od diesla a ty potrzebujesz od benzyniaka wiec dobrze poszukaj narazie OLO

No to kiszka, ale ... Będzie z boxa i dodatki, mam nadzieję, że ten z Dragona będzie cacy, tak samo jak "Król Tygrys" (nie mylić z "Królem Lwem" ). Zaraz będe walczył dalej ze składakiem Eduardem.

ps. a jak wygląda sprawa Fireflaya od Edwarda??

OLO, przejrzałem zdjęcia innych M4A3 105 i chyba się mylisz. Wygląda na to, że ten model Edzia, jest OK.

Ano nie jest - tak jak napisał OLO w modelu jest wieża typu Low Bustle, powinna być High Bustle. W sytuacji gdy na rynku jest 105tka z Dragona modelem Eduarda nie ma co sobie głowy zawracać. Dragon nie jest idealny ale przynajmniej jakość części jest lepsza, podobnie z M4 Ic, polecam zakup Dragona. Zostanie garść części ( niektóre nawet możesz od razu przeszczepić do Eduardowej 105tki.

BTW: "późne" M4A3(105) to te z podwoziem HVSS