Turo Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Gdyby nie fakt przełożenia czasu mogło by być ciężko ze skończeniem modelu . Generalnie, zadowolony jestem z ukończenia modelu w terminie. Sam model wyszedł jak wyszedł, sporo "operacji" robiłem w praktyce pierwszy raz , z lepszymi bądź gorszymi skutkami, ale to pozostawiam już Waszej ocenie: Warsztat: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=172&t=30191 EDIT. Kilka dodatkowych zdjęć po poprawie okropnej wpadki ;/ - godzina 23:57 Edytowane 29 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Dla mnie piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Wyszedł bardzo przyzwoicie, fajny kamuflaż, dobre (jak na mój gust) brudzenie. To jeden z moich kandydytów do czołówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Hmm... a czemu mamy na samolocie nielegalne szachownice? A jedną oderwaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turo Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Hmm... a czemu mamy na samolocie nielegalne szachownice? A jedną oderwaną? Wydaje mi się że jeżeli chodzi o lewą stronę kadłuba oraz lewe skrzydło a dokładniej szachownice to mi brak słów...... , dzięki za uwagę. Co do prawej strony i "oderwanej" szachownicy, faktycznie jest takie złudzenie, szachownica generalnie trzyma się wlotu. Edytowane 29 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Nieprawidłowy układ pól jest na kadłubie z lewej strony i na jednym ze skrzydeł. Oderwanie natomiast na kadłubie z lewej strony. Model w standardzie może się podobać, ale szachownicy należy się większa uwaga i troska , i to tym bardziej, że jacyś faceci nie znający się na historii lotnictwa jakiś czas temu ją kopnęli... I tak do dziś leży biedaczka na boku Aha, widzę, że już odpisałeś w międzyczasie. W porządku, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turo Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Szachownice są już poprawione, za pierwszym razem układ szachownic był poprawny co widać na zdjęciach w warsztacie. Niestety dzisiaj kalkomanie kilkukrotnie mi się odrywały (podczas innych prac na modelu) i efekt widać na zdjęciach wyżej . Dodałem kilka zdjęć po szybkiej poprawie szachownic, czy taka edycja się liczy jeszcze ? nie wiem dlatego pozostawiłem też zdjęcia błędami . Jeszcze raz dzięki za uwagę i również pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Witam O kwestiach merytorycznych się nie wypowiem, ocenie jedynie technikalia i estetykę wykonania. Jest nieźle. Podoba mi się, że pokusiłeś się o samolot w polskich barwach. To co trochę szpeci Twój model to dość gruba powierzchnia lakiernicza i niezbyt ładnie wymalowana owiewka. Szkoda również, że nie pokusiłeś się o nieco wnikliwszą pracę nad liniami podziału, które nie wszędzie równomiernie przyjęły wash. Szkoda tym bardziej, że ślady eksploatacji nie wyglądają źle i myślę, że nieźle by współgrały z dobrze położonym washem. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Jak zobaczyłem pierwsze zdjęcia kamuflażu to tak za bardzo mi sie podobało, chodzi o kolory, ale jak doszły kalki, wash to wyszła fajna Suka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi