Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Tym razem, dziś wieczorem skończony Mi-24 HOBBY BOSS 1:72

Pierwszy raz miałem kontakt z tym producentem i muszę powiedzieć że jestem mile zaskoczony,jeżeli chodzi o ten model(nie widziałem innych).

Jedyny minus to elementy przezroczyste,pasują ok, ale są kiepsko wykonane.

PICT0070.jpg

PICT0068.jpg

PICT0071.jpg

PICT0069.jpg

PICT0075.jpg

PICT0076.jpg

PICT0074-1.jpg

PICT0073.jpg

PICT0072.jpg

Pozdrawiam

Napisano

U HobbyBossa problemy z oszkleniem to chyba norma...

a model bardzo mi się podoba, ładny wash i malowanie

Napisano

no prosze ja ciebie, niedawno dopiero co sie o tym modelu dowiedziałem, widziałem jakiś inbox... a tu już gotowy jest prezentowany...

ładnie ładnie dobra robota może i szkoda że wszystko pozamykane.. ale to już takie moje marudzenie :P dobry pomysł z tym żeby wash zrobić przy tym malowaniu na brązie a nie czarny

mam natomiast jedno zastrzeżenie - zamalowałeś jedną trójkątną szybę (patrząc od przodu - po prawej stronie szyby pancernej operatora uzbrojenia) nie wiem- jeżeli akurat TEN egzemplarz tak to miał to ok... ale ja powiem szczerze nigdy nie spotkałem sie z czymś takim... i wydaje mi sie że tam jednak powinna być szyba (no chyba że im gówniarze w nocy wybili i dykte wstawili prowizorycznie )

model b. ładny POZDRAWIAM!!

p.s. te czerwone końcówki łopat wirnika - to tak ma być?? czy to twoja twórcza inwencja?? i jeżeli go nie pociągnąłeś bezbarwnym na koniec - to na drzwiach pilota został ci zaciek washu, ale to już szczególik.

Napisano (edytowane)

Witam

Pozamykane bo Moje modele nie stoją w żadnej gablocie,tylko na otwartych półkach ,nad czym bardzo ubolewam

No tak ,starałem się ale szybke zamalowałem ,oszklenie HOBBY BOSSA jest kiepskie i ta szybka nie była wytłoczona (sprawdziłem przed chwileczką na modelu ),ale niestety to moja gafa i pozostaje tylko wymiana oszklenia

Co do czerwonych końcy łopat to było tak w instrukcji malowania (nawet są kalki w zestawie ,ale Ja umalowałem),nie znalazłem nigdzie tego kamo ,więc nie wiem czy tak jest w rzeczywistości

Nie ma lakieru bo czasami coś wychodzi na fotkach tak jak teraz i jeszcze mogę poprawić ,co już uczyniłem

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i uwagi

Pozdrawiam

Edytowane przez Gość
Napisano

Bardzo ładny kilka rzeczy mi nie pasi ale i tak bardzo mi się podoba .

Niestety pomimo tego że swojego kupiłem po tym jak się pokazał to nadal nie mogę się zmusić by go dokończyć.

Napisano

Ładniutki tylko tak jak napisał kolega Patyk - łopaty wirnika są za proste.

Napisano

Łopaty są lekko wygięte,może za mało,postaram się jeszcze troszke je opuścić.Oglądając zdjęcia w necie zauważyłem że ugięcie łopat jest różne,może to sprawa eksploatacji maszyn,same łopaty jednak nie są mocno wygięte a raczej opuszczone od samego mocowania

Farby to olejne Model Master

0304290006.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Mam prośbę - odczep i wyrzuć te wyrzutnie UB-32A-24. To jest poważna wtopa hobby-boss i wygląda obciachowo... ten zestaw ma akurat duży wybór innego, lepiej chyba wykonanego uzbrojenia.

• 8 months later...
Napisano

Ładny model. Sam Właśnie zacząłem Mi-24 z Italeri ale zawiodłem się jakością wykonania. A co do wypowiedzi stakor1: te wyrzutnie to B8W20 a nie UB-32, ale przyznać muszę że faktycznie są tragiczne, bo jak sama nazwa mówi powinny one mieć 20 luf. Pozdrawiam!

Napisano

W instrukcji te wyrzutnie były oznaczone UB-32,ale na fotkach rzeczywiście porażka i wymieniłem od starego Mi-24 z Italeri

(mimo że na półce nie bardzo widać różnice)

Pozdrawiam