pepe_666 Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 (edytowane) Witam wszystkich jestem nowy na forum i chcialem pokazac moj pierwszy model samolotu pasazerskiego a 340 jako ze jest to moj pierwszy model bo nigdy nie mialem doczynienia z modelarstwem prosze sie ze mnie nie smiac staralem sie jak moglem nastepny bedzie A 380 duzo sie nauczylem i wykorzystam to na drugim modelu. Edytowane 3 Września 2009 przez Gość Cytuj
PKD4GA Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 Witaj na forum. Uzywaj wielkiej literki na poczatku zdania i kropeczki na jego koncu. Poniewaz forum to nie GG, kolejne takie wpisy beda kasowane. Pozdr. Pawel Cytuj
Halsey Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 To poprosimy jeszcze o producenta, skalę modelu (1:144?) i czym malowane oraz jakim sposobem. Cytuj
Gość Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 Model zapewne to Revell'a skala 1:144 no a malowanie to Australian Airlines Wiedeńska Orkiestra No a sposób malowanie musi nam opisać sam autor Cytuj
pepe_666 Napisano 1 Września 2009 Autor Napisano 1 Września 2009 Tak skala 1:144 model Revell"a malowanie, spray samochodowy bialy, szary, niebieski, lakier bezbarwny w sprayu i srebrzanka taka do piecykow. Model sie wszyskim podoba przychodza i patrza wow ale fajny jak ty go zrobiles nastepny zrobie bardziej dokladnie i czysciutko. Cytuj
Kermit Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 OK, tylko zmień linki na przynajmniej miniaturki, gdyż Twój post jest niezgodny z regulaminem i będziemy zmuszeni usunąć ten temat... Pozdrawiam Cytuj
gulus Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Trochę posprzątałem w temacie. Jak na pierwszy model, nie jest źle. Trochę trudny temat wybrałeś, jak na początki z modelarstwem, ze względu na kalkomanie. Niestety, poległeś na nich, nie wszędzie położyły się poprawnie. Czy całość lakierowałeś? Czy też kalkomanie nie są niczym jeszcze zabezpieczone? Kolejna rzecz - szlifowanie śladów po klejeniu. Szczególnie widoczne łączenie połówek kadłuba na górze samolotu. Trzeba było jeszcze dać trochę szpachlówki i poszlifować. I na koniec malowanie - korzystaj z taśmy maskującej, żeby podziały kolorów były równe (widać na skrzydłach). Jak to jednak napisałem na początku - nie jest źle. Kolejne miniaturki będą lepsze. Może już robisz kolejny model? Cytuj
Seito Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Ładny, podoba mi się, chociaż niektóre błędy wspomniane przez kolegów rzucają się w oczy. Może spróbuj zasięgnąć trochę pomocy u kolegów, w jaki sposób zrobić model samolotu pasażerskiego, aby był jeszcze lepszy i jeszcze bardziej budził zachwyt u oglądających? Polecam KonDiego albo Kermita - oni u nas najwięcej pasażerów ostatnio robią. Cytuj
hanadam Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 ... a malowanie to Australian Airlines Wiedeńska Orkiestra Jak Wiedeńska to raczej Austrian Cytuj
Gość Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 ... a malowanie to Australian Airlines Wiedeńska Orkiestra Jak Wiedeńska to raczej Austrian Sorki za pomyłke Cytuj
pepe_666 Napisano 3 Września 2009 Autor Napisano 3 Września 2009 Calosc lakierem bezbarwnym przed kalkomania ale boje sie lakierowac na kalkomanie poniewaz nie wiem jak sie zachowa, czy nie zje mi kalkomani?! I czy nie pofalduje sie jeszcze bardziej!. O szpachlowce nie mialem zielonego pojecia! nastepnym razem kupie szpachlowke i zrobie jak radzicie, dobry pomysl. nastepny model kupie po wyplacie i zaczne pomalu PORZADNIE go robic! Z tasmy maskujacej korzystalem ale srebrzanka mi sie zgryzla z sprayem akrylowym niestety juz za puzno.nie bede juz tego poprawial zostawie tak jak jest nie zepsuc jeszcze bardziej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi