ZIO BY NAITT Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Teoretycznie przedostatni model ukończony w AD 2010. Zestaw wydawał się się fajny - ostatecznie okazało się że tylko kadłub jest fajny, natomiast płat - dramat. Wygląda to tak, jakby Heller skupił się na kadłubie a o płacie przypomniał sobie na pięć minut przed premierą zestawu ... Ze smaczków wymienię nonsensowny podział technologiczny, zbyt dużą rozpiętość (ok. 1cm) i brak odwzorowanych lotek na dolnej powierzchni płata. Modyfikacji wymagał dodatkowo kolektor wydechowy i osłona silnika, ale w porównaniu z zabawą z płatem to Pan Pikuś. Model nie przedstawia żadnej konkretnej maszyny, ale na samolotach tego typu szkolili się nasi piloci w Bordeaux-Merignac. Niestety nie są znane żadne fotografie "naszych" Morane. PZDR Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Standard ZIO BY NAITT - czyli profesjonalnie wykonane latające dziwadło . Pozdr Cytuj
jarek38 Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Fajne maleństwo, następny do kolekcji lotnictwa polskiego we Francji, brawo. Po Twoim wpisie o braku odwzorowania lotek na dole płata, obejrzałem swojego MS 230B i niestety tu jest to samo, Heller się nie popisał. Pozdro Jarek Cytuj
Tleli Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Faktycznie, w porównaniu z odwzorowaniem nitów, to popychacze lotek wygladają bardzo pancernie. A model bardzo ładny. Jaką farbą malowałeś płótno? I jaki kolor ma wnętrze? Cytuj
łsobota Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Piękny model, ślicznego samolotu. Warsztat bez zarzutu. Jakiś czas temu zastanawiałem się nad zakupem takowego w ramach urozmaicenia zbiorów i teraz już wiem, że nie ma się co zastanawiać Cytuj
kornik_69 Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Super Sweetaśny samolocik, jakby to pewnie powiedziały dzisiejsze nastoletnie podlotki Bardzo podoba mi się metalizer. Gratuluję! Cytuj
przemekgksw3 Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Kolejny świetny model mam nadzieję że masz jeszcze kilka tych francuzików w planie, bo to naprawdę ciekawy temat i dosyć rzadko spotykany na forach. Sam miałem kiedyś kupować ten model, nie ma chyba co czekać, zwłaszcza że jest ktoś kto wie jak dobrze go zrobić Cytuj
LordDisneyland Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Ładna robota ! Jakiej zieleni używałeś? Jakiś olive drab\khaki? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi