Skocz do zawartości

Vickers Vernom III (Ambulance) 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tym razem nie jest to model prze ze mnie sklecony a jedynie zaprezentowany na forum.

Oczywiście za zgodą jego twórcy Jacka Sznajdera vel"dziadek" Którego namówiłem aby ten modelik zaprezentował a to za sprawą tego że jak mi jest wiadomo modelik ten występuje tylko w jednym egzemplarzu.Żadna firma go nie produkuje . Kadłub silniki itp elementy robione od podstaw ,jedynie skrzydła i stateczniki wykorzystane z seryjnego modelu Vcikers Vimy.

A wracając do prezentowanego modelu : Przedstawia on maszynę Vickers Vernom III (Ambulance)

z 45 SQADRONU działającego na Środkowym Wschodzie (EGIPT) 1920r.

Myślę że jest to bardzo ciekawy model z tak zwanego "złotego wieku" ,szkoda tylko że żadna firma nie pokusiła sie aby go wykonać .Dopiero było by fajnie jak by go wypuszczono w 48!

P7040430.jpg

P7040431.jpg

P7040433.jpg

P7040435.jpg

P7040436.jpg

P7040437.jpg

P7040438.jpg

Napisano

Faktycznie latająca parówka Śliczny model z najpiękniejszego okresu lotnictwa. Gratulacje dla Pana Jacka Sz.

Napisano

Świetny ambulansik Jacek Sznajder vel"dziadek" sklecił. RH przekaż ukłony moje za Vickersa koledze Dziadkowi.

Napisano
RH - można gdzieś zobaczyć wszystkie Twoje modele?

Jedynie na forum w dziale galerii. Wystawy raczej mnie nie rajcują a po za tym jakoś nie mogę nigdy pojąć praw którymi te konkursy żyją .Owszem czasem nagrody dostają osoby które na to zasługują .Ale z reguły to jest to oceniane na zasadzie "koleś kolesiowi lub znajomy znajomemu ".Piszę to z własnej autopsji;

Widziałem modele które naprawdę coś sobą przedstawiały, a nagrodę zgarną model raczej mizerny ,no..może

przeciętny.Jako wolny strzelec ,kleje dla siebie i własnej satysfakcji .A w galerii wystawiam tylko w ramach przedstawienia co nowego skleciłem .

Napisano
Świetny ambulansik Jacek Sznajder vel"dziadek" sklecił. RH przekaż ukłony moje za Vickersa koledze Dziadkowi.

Pozdrowienia chyba sam odczyta bo zagląda tutaj ,sprawdzając co nowego o jego modelach jest napisane

Napisano

RH, może Constructor chce odwiedzić Ciebie osobiście? Chociaż, chyba cała Polska Was dzieli?